Başörtüsü teklifi veren CHP'nin kirli kirli geçmişi gözler önüne serildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma sırasında yayınladığı video sosyal medyada gündem oldu. Videoda CHP'nin başörtüsü konusundaki kirli sicili ortaya kondu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP'nin başörtüsü konusundaki kirli sicilini gözler önüne serdi. Erdoğan'ın konuşması sırasında yayınlanan videoda 28 Şubat döneminde yaşananlar ve Kılıçdaroğlu ile bazı CHP'lilerin sözler yer aldı.

Erdoğan, CHP'nin teklifi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Değerli arkadaşlar biz eser ve hizmet siyasetiyle uğraşırken birilerinin de buram buram riyakarlık kokan oyunlar peşinde koştuğunu görüyoruz. Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptığı açıklamada başörtüsü meselesi ile ilgili güya günah çıkartıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Bu zatın neden böyle bir teklif yaptığını anlamakta zorlandık.

Ülkemizde kamuda, özel sektörde çalışanından, hakiminden subayına, polisine böyle bir sorun var mı? Hayır.

Ey CHP senin yandaşın, fikir baban kürsüden 'Haddi bildirilmeye davet edilen' milletvekilleri görmüştür. Bugün milletvekillerimizle, seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı yok. Bu doğrultuda attığımız her adımın kazananı milletimiz olmuştur.

"GÜYA GÜNAH ÇIKARTIYOR"

Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele verdiğimiz mücadeleler sayesinde kalmamıştır. Geçmişte bu konuda bir utanç meselesi yaşandıysa bunun nedeni CHP faşizmidir. Genel olarak kılık-kıyafet ve başörtüsü meselesi anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır.

Başörtüsü seni niye rahatsız ediyor? Nasıl başı açık bir hanım kardeşimizin bu şekilde hayatın her alanında var olabilmesi için herhangi bir anayasa düzenlemesi gerekmiyorsa başörtülü kardeşlerimiz için de aynısı geçerlidir.

Ülkemizin değerlerine, kültürüne karşı olan CHP faşizmi; darbecilerle el ele vererek önümüze böyle bir sorun çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla, ülkemiz bu tartışmaların içine sokulmuş, insanlarımız mağdur edilmiştir.

Aynı zihniyet 1960 darbesini yaptırdıktan sonra siyasi iktidarı rahatça ele geçirebilmek için Menderes'i idama götürmüştür.

Başörtüsü teklifi veren CHP'nin kirli kirli geçmişi gözler önüne serildi ile ilgili etiketler CHP başörtüsü Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.