“Başörtülü psikolog olmaz” diyen Dökmen'e Nevzat Tarhan'dan cevap: "Mesleki narsizm..."

“Arafta Sorular” programına katılan psikiyatrist Nevzat Tarhan, Psikolog Üstün Dökmen’in “Başörtülü psikolog olmaz” söylemine “Bunun adı mesleki narsizmdir” diyerek cevap verdi.

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı bir programda “Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır." ifadeleri kamuoyunun gündemine oturdu.

 Dökmen’e, psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan ise cevap geldi.

"BUNUN ADI MESLEKİ NARSİZMDİR"

Esra Elölü’nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katılan Tarhan, Dökmen için “Bu arkadaşımız kendini aşamamış. Kendini sorgulayamıyor. Bence bunun adı mesleki narsizmdir. Bu kendisini danışanından üstün görmektir. Nasıl ırkçılık etnik narsizm ise bu da mesleki narsizmdir.” şeklinde konuştu.

 "BU KİŞİLER EMPATİ YAPAMAZ"

Elönü’nün “Kutuplaşıyoruz, ayrılıyoruz, bölünüyoruz diyenlerin çoğu oksitlenmiş bir kutupbaşı rolünü üstleniyorlar. Kendisinin farkında olmayan bir psikolog ne kadar sağlıklı psikolog olabilir?” sorusu üzerine ise Tarhan şunları söyledi:

“Bu kişiler empati yapamaz. Empati yapabilmesi için kendi ön yargılarını askıya almasını başarması gerekiyor. ‘Ben bu konuda ön yargılıyım, ben bu konuda hassasım, bu konuda objektif olamam’ diyebilmesi gerekiyor. Sinirlenebilir, kızabilir ona kıyafetinden dolayı. Böyle bir durumda ‘ben sana yardım edemem’ deyip, gerekçelerini anlatması gerekir.”

"TÜRKİYE'DE AZINLIK DEĞİL"

Esra Elönü’nün “Başörtülü bir hastanın taraflı bir teşhisinin konulmadığının garantisi var mı?” şeklindeki sorusuna da karşılık da Tarhan,  şöyle konuştu:

“Bu düşünceye göre o kişinin başörtülü olması patolojik bir durumdur. O kişinin bir nevi etiketlenmesini kabul etmek demektir. Bu kişi başörtülü olmakla zaten birçok hakkı hak etmiyor tarzında kategorize ediliyor. Zenci-beyaz gibi, başörtülü-başörtüsüz gibi. Avrupa’da yüz yıl iç savaşlar oldu.

Daha sonra anladılar ki ‘ırkçılık’ zararlı bir şeymiş. İnsanları değiştirmeye çalışmak, tartışmaya, çatışmaya sebep oluyor diyerek çok kültürlülük tarzına yönelme oldu. Hatta İngiltere çoklu hukuk sistemini savunuyor şu an. Bir Hristiyan istediği gibi, bir Müslüman istediği gibi evlenebiliyor. Böyle düşünen insanlar Türkiye’de azınlık değil. Bu arkadaşımız açık açık söylemiş ama bunun gibi hava durumuna göre sinsi sinsi hareket edecek bir sürü kişi var.”

“Başörtülü psikolog olmaz” diyen Dökmen'e Nevzat Tarhan'dan cevap: "Mesleki narsizm..." ile ilgili etiketler Esra Elönü başörtüsü Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.