Başörtülü cazcının başarısını çekemediler

İKSV tarafından İstanbul Caz Festivali'nin genç caz kategorisindeki finalistlerden biri piyanist Büşra Kayıkçı oldu. Genç piyanist cazdaki başarısı kadar dikkat çeken bir başka özelliği ise başörtüsü takıyor olması. Hal böyle olunca başarısını çekemeyenler tarafından linç edilmek istendi. Üstelik bu linçte hem muhafazakar cephe hem de karşı cenah adeta yarıştı. Cevap ise sanata, insana ve kadına saygısı olan binlerce kişiden geldi...

27. İstanbul Caz Festivalinin finalinde yarışacak genç cazcılar belirlendi.

Seçilen isimler ise Afroloji, An Quartet, Büşra Kayıkçı, Deli Bakkal, Saynur Eren Duo Project ve Udgang Trio oldu.

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler

Haberimizin konusu ise bu isimler arasında yer alan Büşra Kayıkçı.  Kayıkçı finale kalışından duyduğu mutluluğu sosyal medyadan "27. İstanbul Caz Festivali genç caz kategorisi finalisti olarak seçildim" mesajı ile paylaştı. 

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 2

Ancak Büşra Kayıkçı bu başarısı duyurduğu mesajın ardından bazı kişilerce anlamsız bir şekilde linç edilmek istendi. 

Kimi başörtüsü takan bir cazcıyı hazmedemiyordu. Kimi de tam da aynı başörtüsü nedeniyle cazcı olmasını dini gerekçeler öne sürerek eleştiriyordu. 

İşte normalde birbirleri ile hep karşı cephelerde yer alan bu kişilerin konu başörtülü genç bir kızın başarısı ve yaptığı müzik olunca garip bir şekilde aynı noktada yani linçte bir araya geldiklerini ortaya koyan o mesajlar ve bu linç mesajlarına gösterilen tepkiler:

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 3

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 4

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 5

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 6

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 7

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler - Resim : 8

 

 

Başörtülü cazcının başarısını çekemediler ile ilgili etiketler büşra kayıkçı iksv istanbul caz festivali genç cazcılar piyanist
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.