Başlarına gökten yumurta yağdı

Adana'nın Kozan ilçesinde inanılmaz bir olay yaşandı. Arslanpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi çarşıdaki esnaflar yaklaşık 15 gündür havadan yumurta yağdığını iddia etti. İşyerlerinin duvarları ve sokağın her köşesine gökten yumurta düştüğünü söyleyen esnaflar bu garip durumdan tedirgin olduklarını söyledi. Esnaflar bu durumun aydınlatılması için yetkililerden yardım istedi.

Yumurtalar ilk düşmeye başladığında çevrede yüksek ağaçlardaki kuş yuvasından geldiğini daha sonra birlerinin kendilerine şaka yaptığını düşündüklerini ifade eden esnaflar, yumurtanın düşebileceği her yere baktıklarını ancak olayın gizemini bir türlü çözemediklerini dile getirdiler.

“KAFAMIZA RESMEN GÖKTEN YUMURTA YAĞIYOR”

Mahalle sakinlerinden Devrim Karavelioğlu, havadan yağan yumurtulara çözüm bulamadıkları için çaresiz kaldıklarını ifade ederek,“ Buranın müdavimlerinden biriyim. Kafamıza resmen gökten yumurta yağıyor. Sürekli buradayım. Bu üç hafta süre içinde devam ediyor. Otuyoruz pat yumurta düşüyor. Sadece benim bulunduğum yer değil arka çarşıda burada her yerde. Buraları temizledik delil olarak kalsın diye” diye konuştu...

Başlarına gökten yumurta yağdı

“DÜŞEN YUMURTALARIN KİMİ KUŞ, KİMİ TAVUK YUMURTASINA BENZİYOR”

Esnaflardan Fuat Dokuzcu, her yeri araştırdıklarını ama yumurtaların nereden geldiğini bulamadıklarını belirterek “günlük 5- 6 yumurta düşüyor. Havadan geliyor, cama geliyor. Havada kuş var mı diye bakıyoruz o da yok. Kimi tavuk kimi kuş yumurtasına benziyor. Çaresiz kaldık” ifadelerini kullandı.

Başlarına gökten yumurta yağdı - Resim : 2

Esnaf Mehmet Kılınç ise "sürekli düşüyor aklımız ermiyor” diyerek yaşadığı şaşkınlığı aktardı.

15 gün önce başlayan olayla ilgili dükkanın kapısına ve yerlere yumurta düştüğünü söyleyen esnaf Durmuş ise “Ben lavaboya giderken yine düştü. Sinirlendim arkama baktım kimse yok kim atar dedim. Kendi kendime şaka yapılıyor sandım. Ya da yukarıdan düşüyor yada göç yaparken kuşlardan düşüyor. Aşırı derecede oluyor. Esnaflar canlı şahit. Nasıl oldu ben de bilmiyorum. Arkamdan iki yumurta geldi. Bana şaka yaptılar sandım. Nasıl olacak bilemiyoruz. Çözülmesini istiyoruz ama siz de bulamazsınız. Tavuk yumurtası büyüklüğünde. Yumurtalarda mühürde yok. Biri atıyor desek değil. Her yere baktık. Doğadan mı ? Havadan mı? İklimden mi ? anlam çıkaramadık” dedi.

Havadan düşen yumurtaların artık ilçede efsane haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Leylek göçü diyen de, Suriye de çıkan hortum getirdi diyen de var. Protesto desek kimse yok. Temizledik. Şaşkınız” ifadelerini kullandı.

Başlarına gökten yumurta yağdı ile ilgili etiketler Adana Kozan yumurta
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.