Basketbolda Türkiye Kupası bu yıl oynanmayacak

Basketbolda Türkiye Kupası organizasyonları bu yıl yapılmayacak. Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, kulüplerden gelen teklifi görüşen yönetim kurulunun Türkiye Kupası organizasyonunun 2020-2021 sezonunda düzenlenmemesi teklifini kabul edildiği açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu, 2020-21 sezonunda Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası organizasyonlarının düzenlenmeyeceğini açıkladı. Kulüplerden gelen talep doğrultusunda böyle bir karar alan TBF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda, 2020-2021 sezonunda Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası organizasyonlarının düzenlenmemesi konusunda kulüplerden gelen teklifi görüştü.

ING Basketbol Süper Ligi ile Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinin yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde; Covid-19 pandemisinden kaynaklanan maç ertelemeleri nedeniyle lig ve Avrupa Kupası maç takvimindeki yoğunluğu ve liglerde yer alan basketbolcu, antrenör ve yönetici sağlık durumlarını ön planda tutarak, kulüplerden gelen her iki Türkiye Kupası organizasyonunun 2020-2021 sezonunda düzenlenmemesi teklifini kabul etti. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

1966-67 sezonundan beri düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası'nı ilk kez artık olmayan kulüp Muhafızgücü kazanmıştı. 11 şampiyonlukla Anadaolu Efes, bu kupayı en çok kazanan kulüp konumunda. Lacivert-Beyazlılar 4 kez de finalde kaybeti. Efes'i 7 şampiyonlukla Fenerbahçe izliyor. Sarı-Lacivertliler aynı zamanda son 2 yılının Kupa şampiyonu...

Geçen sezon Ankara'da gerçekleştirilen 35. Erkekler Türkiye Kupası organizasyonunun finalinde Darüşşafaka'yı mağlup eden Fenerbahçe, aynı zamanda efsane koçu Zeljko Obradovic'le son kupasını kazanmıştı. Kupanın en değerli oyuncusu ise İtalyan forvet Luigi Datome seçilmişti.

Kadınlarda 1993 yılında başlayan Kupa mücadelesinin ilk şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılılar'ın 11, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 13 şampiyonluğu bulunuyor. Sarı-Lacivertliler geçen yıl Şubat ayında Adana'da düzenlenen organizasyonun final maçında İzmit Belediyespor'u mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Basketbolda Türkiye Kupası bu yıl oynanmayacak ile ilgili etiketler Basketbol TBF
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.