Başkanlık Sistemi'ni öven CHP neden tam tersini savunuyor?

Geçtiğimiz yıllarda Başkanlık Sistemi için övgüler dizen CHP yönetimi, bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değişmesi için diğer partilerle birlikte yeni bir model oluşturma çabasına girişti. Peki yıllar önce Başkanlık Sistemi'nden övgüyle söz eden CHP neden tam tersini savunuyor?

Millet İttifakı'nda yer alan partiler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı bir araya gelerek yeni bir model geliştirme çabasına girişti. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem adı verilen sistem için CHP önümüzdeki aylarda açıklama yapacağını açıkladı.

Ana iskeletinin oluşturulduğu ifade edilen model için, ittifakta yer alan tüm partilerin bir çalışma yürüttüğü ve uzlaşılması durumunda kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

CHP BUGÜN TAM TERSİNİ SAVUNUYOR

Tüm bu tartışmaların ışığında CHP eski Milletvekili Zülfü Livaneli'nin kaleme aldığı 'Başkanlık Sistemi'ni öven yazısı yeniden gündeme geldi.

Livaneli, 11 Ağustos 1996 tarihli makalesinde Başkanlık sisteminin Türkiye için doğru bir sistem olduğunu, bugün gerçekleşen anayasa değişikliğindeki maddelere yakın ifadelerle anlattı.

Okurlarına o dönemde seslenen CHP'li Livaneli, "Devlet Başkanını parlamento değil biz seçiyoruz. Hem de büyük sorumluluklar yükleyerek… Böyle bir sistem bugünkünden çok daha doğru görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

 Başkanlık Sistemi'ni öven CHP neden tam tersini savunuyor?

KENDİ İSTEDİĞİ SİSTEM ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPINCA 'HAYIR' DEMİŞTİ

Livaneli, 2017 senesinde başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak referandum için sosyal medya hesabından "Elbette HAYIR" ifadelerini kullanmıştı.

Başkanlık Sistemi'ni öven CHP neden tam tersini savunuyor? - Resim : 2

 

Başkanlık Sistemi'ni öven CHP neden tam tersini savunuyor? ile ilgili etiketler Zülfü Livaneli CHP Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi hükümet sistemi parlamenter sistem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.