Senato ve Meclis seçimlerinde büyük sürpriz

Gelen son dakika haberine göre; ABD önümüzdeki 4 sene boyunca ülkeyi yönetecek başkan, senato ve kongre üyelerini seçmek adına sandık başına gitti. Bu zamana kadar gelen sonuçlar anket şirketlerini bir kez daha yanılttı. Başkanlık seçimi kadar kritik bir öneme sahip olan Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde de sürprizler yaşanıyor. İşte detaylar;

Senato ve Temsilciler Meclisi seçimi, Amerikan kamuoyu nezdinde başkanlık seçimleri kadar yankı uyandırmasa da ABD siyasetinde oldukça büyük bir öneme sahip.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre şu ana kadar Senato'da Demokratlar sandalye sayısını 43'e, Cumhuriyetçiler 45'e yükseltti.

Senato ve Meclis seçimlerinde büyük sürpriz

Temsilciler Meclisinde ise Cumhuriyetçiler 151 sandalye ile üstünlük sağlarken Demokratların sandalye sayısı 139 oldu. Ancak yapılan hesaplamalara göre Demokratlar, Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğunu koruyacak.

Senato ve Meclis seçimlerinde büyük sürpriz - Resim : 2
Trump Cumhuriyetçileri, Biden Demokratları temsil ediyor...

 

ABD BAŞKANININ ÇALIŞMA ALANINI BELİRLİYOR

ABD'de başkanlık seçimiyle aynı zamanda yapılan Temsilciler Meclisinin tamamının ve 100 sandalyeli Senatodaki 35 sandalyenin değişeceği Kongre seçimleri de önemli yer tutuyor.

Hangi kanadının hangi parti tarafından kontrol edildiği, ABD başkanının çalışma alanını da önemli ölçüde belirliyor.

435 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyeleri 2 yıllığına göreve gelirken, 100 sandalyeli Senato üyeleri ise 6 yıllığına seçiliyor.

Temsilciler Meclisinde hangi eyaletin ne kadar temsilcisi olacağı, eyaletlerdeki seçim bölgelerinin nüfus yoğunluğuna göre belirlenirken; Senatoda her eyaletin 2 senatörü bulunuyor.

Senato ve Meclis seçimlerinde büyük sürpriz ile ilgili etiketler ABD seçim Trump senato temsilciler meclisi Demokratlar cumhuriyetçiler biden
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.