Başkan Türkmen'den Sezen Aksu'ya izin çıkmadı: Müsaade etmeyiz...

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un bir dönem yaşadığı Beylerbeyi'ndeki evi satın alıp güzellik salonuna kiraya veren Sezen Aksu'ya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den izin çıkmadı. Türkmen, “Güzellik merkezi olmasına müsaade edemeyiz” dedi.

Sezen Aksu, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Beylerbeyi’nde bir dönem yaşadığı evi 9 yıl önce satın almıştı. Tadilat yaptıran Aksu, daha sonra evi güzellik salonu işleten Safiye Turan’a kiralamıştı. Haberin Hürriyet’te yayınlanması sonrası güzellik merkezi olarak işletilen ev, Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlenmişti.

Olayın ardından Hürriyet'in ulaştığı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen şu açıklamayı yaptı:

“Orası Mehmet Akif Ersoy’un belli bir süre kaldığı ev. Dolayısıyla bu ev tapuda da bellidir, bugüne kadar ev olarak kullanılmıştır. Burası mesken yani, burada ticari faaliyet olmaz. Ticari anlamda ruhsat asla veremeyiz ve ruhsatsız çalıştırdığı için de mühürlenmiştir. Bilgimiz yoktu sonradan öğrendik ve mühürledik. Ruhsat yok zaten bunu halen kiracı olan şahıs da kabul ediyor. Güzellik salonu işletiyormuş, müsaade edemeyiz. Başvurusu da yok zaten. Bu evde ancak tarihi şahsiyete uygun tadilat yapılarak oturulabilir.”

Başkan Türkmen'den Sezen Aksu'ya izin çıkmadı: Müsaade etmeyiz... 

SEZEN AKSU NE DEDİ?

Bu haberin 14 Mayıs’ta Hürriyet’te çıkmasının ardından Sezen Aksu şu açıklamayı yapmıştı:

“Son günlerde, İstanbul Beylerbeyi’nde sahibi olduğum, içinde halen kiracısı bulunan tarihi bina için medyada yer alan ısrarlı yanlış haberler üzerine, açıklama yapmayı doğru buldum. Öncelikle haberlere konu olan, fotoğraflanan ve yayınlanan ev benim evim değildir, bir paralel sokaktaki başka bir evdir. Mehmet Akif Ersoy’un söz konusu bu evde 1908-1912 yılları arasında yaşadığı, Üsküdar Belediyesi tarafından tespit edilmiş ve üzeri levhalanmıştır. Benim evimin Mehmet Akif Ersoy ile bilmediğimiz başka bir bağlantısı var ise bu konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından araştırılıp belgeleri ile birlikte açıklığa kavuşturulmasını rica ederim.”

 

Başkan Türkmen'den Sezen Aksu'ya izin çıkmadı: Müsaade etmeyiz... ile ilgili etiketler Üsküdar Hilmi Türkmen Sezen Aksu Mehmet Akif Ersoy güzellik merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.