Başkan Trump'tan o belgelelere onay çıktı!

Bir Beyaz Saray yetkilisine göre, Başkan Trump, gizli bilgileri içeren ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun hazırladığı iç yazışma belgesinin yayınlanması için onay verdi. Belgenin gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kongredeki Cumhuriyetçilerin kaleme aldığı ve "Trump'ın bir yardımcısı hakkında casusluk faaliyeti yürütülmesi için asılsız kanıtlar kullanıldığı" iddiasıyla Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) suçlandığı gizli belgenin kamuoyuna açılmasına izin verdiği bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Trump, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi eski Başkanı Devin Nunes ve ekibi tarafından hazırlanan 4 sayfalık gizli belgenin gizliliğini kaldırdı.

Amerikan kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan ve içeriğinde Rusya soruşturması bağlamında "asılsız kanıtlar kullandığı" gerekçesiyle FBI'ın suçlandığı belge, soruşturmaya ilişkin yeni soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

FBI "SORUŞTURMAYI SUİSTİMAL ETMEKLE" SUÇLANIYOR

Daha önce Rusya soruşturmasını yürüten ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde derlenen belgede FBI, Trump'ın eski dış politika danışmanı Carter Page hakkında casusluk faaliyeti yürütülmesi talebine ilişkin süreci yanlış yönlendirmek ve suistimal etmekle suçlanıyor.

Belgenin gizliliğini kaldıran Trump, FBI üst düzey yöneticilerini "kurumu siyasallaştırmakla" suçlarken, Adalet Bakanlığı nezdinde Rusya soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmaların ise Cumhuriyetçi Partiye zarar verdiğini öne sürdü.

Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine siber saldırılar yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan Rusya soruşturması kapsamında FBI'da daha önce yaşanan en büyük deprem, 9 Mayıs 2017'de eski FBI Direktörü James Comey'nin Trump tarafından kovulması olmuştu.

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya soruşturmasına Özel Yetkili Savcı olarak 17 Mayıs 2017 tarihinde Robert Mueller'i atamıştı.

FBI Direktör Yardımcısı Andrew McCabe, emekli olacağı mart ayını beklemeden geçen hafta mevcut görevinden ayrılma kararı almıştı.

TRUMP'TAN OLAY TWEET

Başkan Donald Trump Cuma sabahı Twitter’da şu mesajı paylaştı: “FBI ve Adalet Bakanlığı’ndaki üst düzey yetkililer ve soruşturma ekibi, saygıdeğer soruşturma sürecini Demokratların lehine, Cumhuriyetçilerin aleyhine siyasallaştırdılar. Bunlar kısa bir süre önce düşünülemezdi bile. Alt mevkidekiler harika insanlar!”

Demokratlar başta olmak üzere diğer bazı kesimlerden gelen eleştirilere göre, hazırlanan belgede, gizli bilgiler, Rusya soruşturmasında siyasi önyargı olduğunu iddia etme amacıyla oldukça seçici bir şekilde kullanılmış.

Demokrat Partili üyeler de konuyla ilgili kendi raporlarını hazırladılar. Ancak bu raporun yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyor.

Senato Demokrat Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Cumhuriyetçiler’i, siyaseti hukukun üstünlüğüne tercih ettikleri gerekçesiyle eleştirdi ve belgeyi kınadı. Schumer ve Pelosi, Nunes’in komisyondaki görevinden de alınması için çağrıda bulundu.

Başkan Trump'tan o belgelelere onay çıktı! ile ilgili etiketler Trump FBI
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.