Başkan Duterte vatandaşları tehdit etti: 'Sizden bıkkınlık geldi!'

Skandal sözleriyle daha önce de gündeme sık sık gelen Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, bu kez de aşı kampanyası hakkında konuştu. 'Bıkkınlık geçiriyorum' diyen başkan, aşı karşıtı Filipinlileri tutuklamakla tehdit etti ve ekledi 'Ya aşı olun ya da bu ülkeyi terk edin!'

Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, Covid aşısı olmak istemeyen vatandaşlarını tutuklamakla tehdit etti. Filipinler'de bulaşma hızı ise yeni varyantlara bağlı olarak girerek artıyor.

'BIKKINLIK GEÇİRİYORUM'

Pazartesi gecesi geç saatlerde gerçekleştirdiği bir ziyarette konuşan Duterte, aşı karşıtı Filipinliler'den bıkkınlık geçirdiğini ifade etti.

'YA AŞI OLUN YA DA ÜLKEYİ TERK EDİN! YOKSA TUTUKLAYACAĞIM!'

Filipinler Başkanı Duterte, aşı karşıtı vatandaşlara ya aşıyı olmalarını ya da ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. Duterte, CNN'in aktardığına göre, 'Yoksa (bölgedeki seçilmiş en yüksek rütbeli yetkililer olan) Barangay Kaptanlarına aşı karşıtı vatandaşların bir listesini vereceğim.' diyerek sözlerine devam etti.

'Sakın yanlış anlamayın. Bu ülke bir krizle yüzleşmekte. Ulusal acil durum ilan edildi.' diyerek konuşmasını tamamladı.

AŞILANACAK 100 MİLYON FİLİPİNLİ VAR

Filipinlerde ulusal aşılama kampanyası Mart ayında başladı ve şu ana kadar 8 milyon kişinin aşılanması tamamlandı. Duterte hükümeti, yıl sonuna kadar 108 milyonluk Filipinler nüfusunun bağışıklık sağlamasını planlıyor.

ARTIŞIN SORUMLUSU VARYANTLAR

Mayıs ayının ortalarından beri, günlük vaka sayıları görece sakin geçen Nisan ayına kıyasla tırmanışa geçmiş durumda.

Ülkede, ilk önce Hindistan'da ortaya çıkan delta varyantı dahil tüm varyantların karşılaşılma sıklığı da artmış durumda. Delta varyantı, normal Covid'e göre daha bulaşıcı ve bağışıklık sistemine de daha dirençli. 

 

 

 

Başkan Duterte vatandaşları tehdit etti: 'Sizden bıkkınlık geldi!' ile ilgili etiketler Filipinler Tehdit rodrigo duterte aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.