"Başkaları ümitlerini kesmiş olabilir ama Erdoğan'ın işleri rayına sokacağına inanıyorum"

Eski TBMM başkanı ve eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir Youtube kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında duygusal sözler sarf etti... Erdoğan'ı iyi tanıdığını ve gönlünü bildiğini belirten Arınç, "Erdoğan'a güveniyorum, o iyi bir insan." dedi. Arınç, Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntılı dönemden de ülkeyi Erdoğan'ın çıkaracağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden bir süre önce istifa eden eski TBMM başkanı ve eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına konuk oldu.

Programda siyasetten uzaklaştırıldığı için kırgın olduğunu gizlemeyen Bülent Arınç Türkiye'nin içinden geçtiği çalkantılı döneme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin daha iyi günler göreceğine inancının tam olduğunu belirten Arınç, bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşebileceğini ifade etti.

Arınç, "Ben yine AK Parti'nin başarılı olmasını isteyeceğim, bu işin sonu olmamalı veya sonu böyle bitmemeli. Ve bizi biz yapan değerlerimizle, ölçülerimizle biz bunu yapabiliriz, Sayın Erdoğan bunu yapabilir ve bunu yapacak buna inanıyorum. Başkaları ümitlerini kesmiş olabilir ama biz nice ümit kesilen zamanlarda bu işleri rayına sokmasını da, tekrar en üst noktaya kadar çıkmasını da bileceğiz" dedi.

"ERDOĞAN'IN GÖNLÜNÜ BİLİYORUM, O İYİ BİR İNSAN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçmişe dayalı bir hukuku olduğunu ve hem kendisini, hem de ailesini tanıdığını dile getiren Arınç şunları kaydetti;

"Tayyip Bey'e, Sayın Erdoğan'a güveniyorum, o iyi bir insan. Yani aile yaşantısını biliyorum, inancını biliyorum, gönlünü biliyorum ve onun bu sıkıntılardan da bir şekilde kendine dönerek mutlaka yükselmesini, yücelmesini istiyorum.

O her zaman meclis grubunda konuşurdu, ben de gözyaşı dökerdim ama Şeyh Edebali'nin vasiyetini anlatırdı Osman Gazi'ye; "Bölmek bize" derdi, "Ama bütünleştirmek sana, sen artık beysin. Ey oğul sen beysin." "Biz bölsek parçalasak da bir tek sen bütünleştireceksin. Biz kızsak öfkelensek bile sen bize samimiyet ve merhamet göstereceksin sen bütünleştireceksin. ""

BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA İMALI MESAJ...

Diğer yandan Bülent Arınç'ın programda zaman zaman iğneleyici mesajlar vermesi de dikkat çekti.

Son dönemde "Designated Survivor" isimli Netflix dizisini izlediğini belirten Arınç bu diziyi anlatırken "başkanlık sistemi" konusunda şu eleştirileri yaptı;

"Ben Amerikan sisteminin nasıl çalıştığını ve bu sistem içerisindeki gel gitleri ve dürüstlüğünden başka elinde bir şey olmayan, halkıyla bunu paylaşan bir adamın neler yapabileceğini o dizide gördüm. Tabii şunu da anladım yani; Amerikan başkanlık sistemi birilerinin hayran olduğu kadar da başkanın istediğini yapabildiği, sözünü geçirebildiği bir sistem değilmiş. Ve Sayın Erdoğan'ı bir defa daha takdir ettim, iyi ki böyle bir sistemi Türkiye'ye getirmemiş çünkü onun yaratılışına tamamen zıt bir sistem bu..."

 

"Başkaları ümitlerini kesmiş olabilir ama Erdoğan'ın işleri rayına sokacağına inanıyorum" ile ilgili etiketler Bülent Arınç Armağan Çağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.