"Başka bir emri var mı?"

Ayasofya'nın 24 Temmuz'da kılınan cuma namazının ardından fiilen ibadete açılması sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden müze yapılması yönündeki çağrısına İran'dan çarpıcı bir yanıt geldi. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye'yi bu kararı dolayısıyla kutlarken hadsiz çağrı için de Pompeo'ya "Başka bir emri var mı?" diye seslendi.

İran dii lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran devlet televizyonunda katıldığı programda, Ayasofya-i Kabir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasına ilişkin resmi görüşü paylaştı. 

Velayeti, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin müze statüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılarak yeniden camiye dönüştürülmesinin "çok önemli bir iş" olduğunu vurguladı.

Ayasofya'nın Türkiye’nin en önemli camilerinden biri olduğunun altını çizen Velayeti, "Türkiye halkını bu önemli İslami başarıdan dolayı kutluyoruz." diye konuştu.

Velayeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararından sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tekrar müzeye dönüştürülmesine yönelik hedsiz çağrısına ilişkin ise "Pompeo’nun başka bir emri var mı? Ataları tüm dünya müzelerini kiliselere dönüştürdü. Endülüs'ün yenilgisinden sonra ellerinden geldiği kadar kilise yaptılar. 500 yıldır cami olan yer kıyamete kadar cami olarak kalacaktır. Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı için minnettardır." ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yaptığı bir ziyaret sırasında camide namaz kıldığını da anlatan Velayeti, "Tüm propagandalara rağmen namaz saatinde camilerin nasıl dolduğuna hatta halkın camilerin dışında saf tuttuğuna bizzat tanıklık ettim. Türk halkı gerçek İslam'a bağlı ve din büyüklerine de saygı duyuyor." dedi.

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreterliği görevini de yapan Velayeti, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını tebrik eden bir bildiri yayımladıklarını ve bildirinin Türkçe nüshasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu da söyledi.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.