Basın kartı ile İtalya'ya girmek İsteyen Sarıkaya gerçekte ne yaşadı?

Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya'nın, seyahat sınırlamasına rağmen turist olarak Roma'ya gitmesi ve gözaltına alınmasının detayı ortaya çıktı. Sarıkaya'nın uçağa biniş sırasında İtalya'ya nedenini belirtmeden, bir işi için gittiğini söylediği ve basın kartını gösterdiği öğrenildi. Yer görevlilerinin uyarısına rağmen basın kartını öne sürerek detay açıklamak zorunda olmadığını söyleyen bunun üzerine binmesine izin verilen Sarıkaya'nın İtalya'da polise görev belgesi veremediği anlaşıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Covid-19 kapsamında bazı Avrupa ülkeleri seyahat yasakları getirdi. Bu ülkelerden biri de 1 İtalya olmuştu. İtalya'nın 1 Aralık'tan itibaren yasak getirdiği ülkeler arasında Türkiye de var.

SUNUCU TAHİR SARIKAYA İTALYA'YA NASIL GİTTİ?

Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya, önceki gün iki arkadaşıyla birlikte, İstanbul'dan saat 9.20 uçağı ile İtalya'nın başkenti Roma'ya gitmişti. Sunucu Sarıkaya ve arkadaşları Roma'ya indiğinde pasaport kontrolü sırasında İtalyan polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

POLİS, 20 DAKİKA ARAŞTIRMA YAPTI!

İtalya'ya girişte sunucu Sarıkaya'nın turistik seyahat yasağını ihlal ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Sarıkaya yaklaşık 20 dakika polis soruları ve araştırma nedeni ile gözaltında tutuldu. Polisin detaylı araştırmasından sonra Sarıkaya ile beraber İfadeleri alınan üç Türk vatandaşı için daha sonra sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İTALYAN MAKAMLARI THY'DEN BİLGİ İSTEDİ!

İtalya'daki işlemlerin ardından Sarıkaya ve iki arkadaşı Türkiye saati ile 20.45'te Roma'dan İstanbul'a gelen THY uçağı ile döndüler. Öte yandan İtalya makamlarının seyahat yasağına rağmen üç Türk vatandaşına Türk Hava Yolları'nın nasıl müsaade ettiğine ilişkin bilgi istediği kaydedildi.

CANLI YAYINDA OLAYI NEDEN ANLATAMADI?

Sunucu Sarıkaya'nın Türkiye'ye döndükten sonra sabah katıldığı programda İtalya'ya gidişi, araştırma ve soruşturma için bir odada tutulmasını farklı anlatması dikkati çekti. Sarıkaya yayında, "Şimdi burada dur Halil. Sabah sabah mesajlar geliyor.(İtici misiniz? Sizi ilk kez izliyoruz, tanımıyoruz?) diyenler var. İtalya'dan kovuldunuz. Şimdi İtalya'dan bahsedelim arkadaşlar. Madem izleyicilerimiz soruyor. Şimdi üç arkadaşımızla Roma'ya gittik. İşte şimdi diyeceksiniz ki, (Okumuş kültürlü adamsın.Siz gazetecisiniz. Siz bilemeyeceksiniz de biz mi bileceğiz. Yani Tahir, o kadar çok medyadan bahsediyorsun, bilmiyor musun kardeşim İtalya'ya girişlerin yasak olduğunu?) Şimdi herkes bana bunu soruyor. Eyvallah. Şimdi 9:30 uçağı ile perşembe günü gittik sevgili seyirciler. Havalimanında bizlere İtalyan polisleri uçağımızda üç kişi bizim, bir de Türk bir kadın var, eşi Amerika'da doktor. Budin'de oturunca tabii onunla biraz sohbet ettik. Kadın geçti, Amerikan vatandaşı olduğu için biz kaldık orada. Şimdi sevgili dostlar, 1 Aralık'ta İtalya diyor ki, Türkiye, Rusya. Bakın orada Ruslar da gözaltına alındı. Bizim uçak full yabancıydı. Nerden bilelim? Bilemedik! Eee diyorlar ki neden geldiniz?Sizi gönderen uçak firması nasıl izin veriyor? )şeklinde.. Ee ne biliyim kardeşim, yeni bir varyanttan dolayı bir dizi yasak getirdiğinizi. Arkadaş 20 dakika aldılar bizi gözaltına. Bir odada oturduk. Kimse yok, kapıyı kapattılar.(Burada bekleyeceksiniz!) Yani sanki suç işlemişiz. Onu kenara bırakın abi, 7 saat havalimanında bekledik. Sonra bizi Türk Hava Yolları'nın uçağıyla parasını İtalyan Devleti vermek üzere, bizi sınır dışı ettiler. Pasaportu soruyoruz. Daha valizimi alamadım bakın. Valizim daha bugün geliyor. Birazdan getirecekler kanala. Kaç gündür böyle perişan haldeyiz arkadaşlar. Ama başımıza bu da bir ders oldu diyelim." şeklinde anlattı.

İŞTE SARIKAYA VE İTALYA SEYAHATİ GERÇEKLERİ!

Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya'nın koronavirüs önlemleri kapsamında seyahat sınırlamasına rağmen, turist olarak Roma'ya gittiği gerekçesiyle gözaltına alınmasının detayları ortaya çıktı.

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; Tahir Sarıkaya'nın uçağa biniş sırasında İtalya'ya nedenini belirtmeden, bir işi için gittiğini söylediği ve basın kartını gösterdiği öğrenildi. Yer görevlilerinin "Davet mektubunuz yok, gidemezsiniz" uyarılarına rağmen sarı basın kartı olduğunu ve iş için ( röportaj vs) gittiğini ve detayını açıklamak zorunda olmadığını belirten Sarıkaya'nın bu beyanı sonrası uçağa binmesine izin verildiği, ancak İtalya'da polise görev belgesi veremediği anlaşıldı. Sunucu Sarıkaya ise, canlı yayın programında, dönüş biletini İtalyan hükümetinin verdiğini söylemişti, ancak biletinin de gidiş dönüş olarak aldığı bilet olduğu ortaya çıktı.

SARIKAYA İTALYA'YA NEDEN GİTTİ?

Sarıkaya, hafta sonu televizyon programında, biletini İtalyan hükümetinin verdiğini söylemişti ancak biletinin gidiş dönüş bileti olduğu, İtalya makamlarının geri dönüş bileti almadığı görüldü. Yine İtalya gümrük polisi makamlarınca yapılan araştırmada, sunucu Sarıkaya'nın evraklarının yeterli bulunmadığı ve bu nedenle Tahir Sarıkaya'nın Türkiye saati ile saat:20:45 uçağıyla Türkiye'ye geri gönderildiği vurgulandı.

SORUMLULUĞU THY'YE Mİ ATMAYA ÇALIŞIYOR?

Sarıkaya'nın İtalya'da "Uçak şirketi seyahatinize nasıl izin verdi" şeklinde bir soruya muhatap olduğunu söylemesi kendi hatasını Türk Hava Yolları'na yüklemeye çalışıyor şeklinde yorumlandı.

 İTALYA'YA HANGİ ŞARTLARDA GİDİLEBİLİR?

Yine pandemi koşulları gereği turistik vize ile İtalya'ya seyahat uygulaması bulunduğunu önemle açıklayan yetkililer, "Gidiş sebebinizle ilgili (hastalık ise hastaneden, iş görüşmesi ise ilgili birimlerden) antetli davet mektubu ile başvuru işlemi yapılır. Aşı karnesi, davet mektubu ile birlikte diğer istenen belgeler derlenerek ilgili hava yolunun yer işletme şirketi aracılığı ile gidilecek ülke sınır polisine iletilir. Sınır polisinin verdiği izne göre gerekli biletlendirme işlemi yapılır." uyarısında bulundu.

Basın kartı ile İtalya'ya girmek İsteyen Sarıkaya gerçekte ne yaşadı? ile ilgili etiketler Beyaz TV İtalya tahir sarıkaya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.