Başhekimden kritik uyarı: Bu 2-3 hafta çok önemli

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş önümüzdeki 2-3 haftanın koronavirüs salgının seyri konusunda kritik önemde olduğunu söyledi. Vaka sayılarının 4 günde ikiye katlandığının altını çizen Altıntaş, hasta sayısının 70-80 bine ulaşması halinde yaşanacak sorunları anlattı. Bu duruma düşmemek için yapılması gerekenlerin neler olduğunu söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs nedeniyle vaka sayılarında artış devam ediyor. 

Türkiye'de 2 Nisan itibariyle vaka sayısı 18 bin 135'e vefat sayısı ise 356'ya yükseldi. 

Bu noktada Habertürk'te Mehmeh Akif Ersoy'un konuğu olan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş kritik bir uyarıda bulundu. 

Türkiye'da salgının seyri açısından önümüzdeki 2-3 haftanın kritik olduğunu vurgulayan Altıntaş, vaka sayılarının 4 günde bir ikiye katlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bu 3 hafta içerisinde, şehirler arası hareketi bitirdik neredeyse. Evimize kapandık. Bir de maskemizi takarsak. 3 haftaya dikkat edersek. İzolasyonu 3 hafta içerisinde kontrol edemezsek 70 bin, 80 binleri geçersek, birincisi yapabileceğimiz test sayısını zorlarız, sağlık sistemini zorlarız. Sağlık sistemini zorlamanın haricinde biz bu koronavirüslü hastalarla uğraşırken, esas diğer hastalarda mesela hamilelerle nasıl uğraşacağız. Kalp krizi geçiren hastalarla nasıl uğraşacağız. Astımlı hastalarla nasıl uğraşacağız. Koahlı hastalarla nasıl uğraşacağız."

Sözlerine "özellikle gençlerden ricamız şu" diyen Altıntaş, şöyle devam etti: 

"Size de bulaşıyor bu hastalık. Benim 18 yaşında hastam var. İngiltere'de 19 yaşında çocuk öldü. İran'da 13 yaşlarında iki çocuk öldü. İstatistiksel olarak belki yüzde 1 diyelim. Ama size vurduğunda o bir kişi yüzde yüz oluyor. Bir can gidiyor yani. Dolayısı ile gençlerden özellikle rica ediyoruz. Evinizden iş çıkıyorsanız tabii bir şey diyemem ama mümkünse evden dışarıya şu 2-3 hafta çıkmayın. Doğum günü partileri, bir takım partilere katılmayın. El yıkamanıza dikkat edin. Ve maskenizi mutlaka takın dışarı çıkarken."

Başhekimden kritik uyarı: Bu 2-3 hafta çok önemli ile ilgili etiketler Koronavirüs maske Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi doç. dr. nejat altıntaş gençler izolasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.