Başbuğ FETÖ demişti, Deniz Baykal çıktı!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2009 yılında askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğinin FETÖ tarafından teklif edildiğini ileri sürmüştü. Ancak, değişikliğin yasalaşmadan sadece üç gün önce Deniz Baykal tarafından gündeme getirildiği ortaya çıktı.

Global TV'de katıldığı programda 2009 yılında çıkartılan bir yasanın ellerini kollarını bağladığını ileri sürmüştü. İddiası ise bu maddenin son anda FETÖ tarafından yasaya koydurtulduğu idi. Başbuğ bu nedenle o teklifin altında imsazı bulunanların FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu ileri sürmüştü. 

Sabah yazarı Kenan Kıran sosyal medya hesabından bu iddiaya ilişkin tarihi bir gerçeği takipçileri ile paylaştı.

Kıran mesajında "Başbuğ’un; 26 Haziran 2009 tarihinde darbeci askerlerin sivil mahkemede yargılanması yolunu açan yasanın FETÖ tarafından teklif edildiğine yönelik iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu yasa 23 Haziran’da Deniz Baykal tarafından da gündeme getirilmiş" dedi.

Başbuğ FETÖ demişti, Deniz Baykal çıktı!

Nuray Babacan'ın CHP'nin yasaya verdiği desteği gösteren haberini de paylaşan Kıran konuya ilişkin bir diğer mesajında ise Deniz Baykal'ın 23 Haziran 2009 tarihinde “Eğer, Türkiye'de 12 Eylül ile ilgili bir hesaplaşmayı, siyasi iktidar, gerekli, yararlı, doğru buluyorsa, elini tutan mı var? ‘’Anayasanın 15. maddesi var.' Değiştirme ihtiyacındaysan, getirirsin, değiştiririz” dediğini aktardı. 

Deniz Baykal, 23 Haziran 2009 tarihinde AK Parti yönetimine yaptığı çağrıda şunları söylemişti:

"Eğer, Türkiye'de 12 Eylül ile ilgili bir hesaplaşmayı, siyasi iktidar, gerekli, yararlı, doğru buluyorsa, elini tutan mı var? Onun gereğini yaparsın. 'Anayasanın 15. maddesi var.' Değiştirme ihtiyacındaysan, getirirsin, değiştiririz. Askeri darbeyle ilgili hukuki takibat, bir hesaplaşma, Türkiye'yi bir askeri darbe arayışına sürükleyen ortamı tasfiye etme arayışı içindeysen, getir onun da gereğini yapalım" 

Baykal yasa değişikliğinden sadece bir gün önce yani 25 Haziran 2009'da ise iktidara "İktidarın darbeyle hesaplaşmak gibi bir niyeti varsa ve önünde hangi engel bulunuyorsa, o engelin aşılması için yardımcı olacağımızı söylüyorum. Bu partimizin resmi, kurumsal ve uzun zamandır var olan tavrıdır" diye seslenmişti

Başbuğ FETÖ demişti, Deniz Baykal çıktı! ile ilgili etiketler FETÖ İlker Başbuğ Deniz Baykal yasa kenan kıran askerler sivil mahkeme yasa teklifi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.