Başbakanken bile "Gelecek de bir gün Gelecek" demiş!

Yeni kurulan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar gazetesine mülakat verdi. Söyleşide iktidara eleştiriler getiren Davutoğlu, kendisine, partisinin finansmanını nasıl sağladığı sorulduğunda ise çok ilginç bir itirafta bulundu...

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk röportajını Karar gazetesine verdi.

Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtlayan Davutoğlu iktidara eleştiriler getirerek "kişiye bağlı" parti kurmadığını savundu.

Davutoğlu, söyleşide kendisine yöneltilen partisini nasıl finanse ettiği yönündeki bir soruya yanıt verirken ise çarpıcı bir itirafta bulundu.

Başbakanken bile "Gelecek de bir gün Gelecek" demiş!

Davutoğlu, Yıldıray Oğur'un "Nereden geliyor bu partinin parası?" sorusunu şöyle cevaplandırdı;

"Doğru ve önemli bir soru bu. Ben biraz da bunları öngörerek başbakanlık dönemimde siyasetin finansmanıyla ilgili bir yasa getirmiştim. Herkes şeffaf bir şekilde bilmeli ve bir partiye destek olan da o partiye destek olduğu için herhangi bir hukuki müdahaleye maruz kalmamalı. Net olmalı, netleşirse mesele kalmaz. Bir kişi destek verdi bir partiye finansal olarak ya korkuyor bu desteğim bilinirse deyip desteğini başka yollardan vermeye çalışıyor, verip görünmek istemiyor. Bazen de iktidar ümidi gördüğünde herkes o partiye destek olmak istiyor ki iktidara geldikten sonra oradan nemalanayım."

Ahmet Davutoğlu bu açıklaması ile AK Parti iktidarında başbakanlık görevini icra ederken gelecekteki siyasi parti finansmanı konusunu düşündüğünü ve bu konuda yasa çalışması yaptığını da itiraf etti.

 

 

Başbakanken bile "Gelecek de bir gün Gelecek" demiş! ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Ahmet Taşgetiren Gelecek Partisi Karar gazetesi yıldıray oğur
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.