Başbakan'dan 'ByLock kullanan AK Partili vekil' sorusuna sert yanıt!

Başbakan Binali Yıldırım, basında yer alan '82 AK Parti milletvekilinde ByLock bulunduğu' iddiasını yanıtladı: "İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır"

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında "FETÖ'cülerin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock sisteminin bazı milletvekili ile bazı bakanların telefonlarında çıktığı yönünde iddialar oldu. Bu doğru mu?" sorusu üzerine Yıldırım şunları söyledi: "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

AYDINLIK YAZARI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, 80-82 AK Partili milletvekilinin cep telefonunda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gizli ve kriptolu mesajlaşmada kullandığı Bylock programının yüklü olduğunu yazmıştı.

'KABİNE REVİZYONU' AÇIKLAMASI: ÖYLE BİR ŞEY YOK

Başbakan Yıldırım, Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, yeni kabineye ilişkin bir revizyon planının olup olmadığı sorulunca, "Öyle bir şey yok. Nereden çıkardınız? İşler yolunda. İş bulamayınca yeni mevzular çıkarıyorsunuz" diye yanıt verdi.

"FETÖ BELASI BİZİM BAŞIMIZA BİRAZ BÖYLE GELDİ"

FETÖ ile ilgili soruşturmalara ilişkin gelen imzasız ihbarlara yönelik genelge hazırlanacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, "İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirine çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyor. Mağduriyetler oluşuyor. Biz bu yönde ismini, kimliğini yazmayan; adresi, yeri, yurdu belli olmayan ihbarları dikkate alınmaması için genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü ihbarı değerlendiririz; ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği, adresi belirsiz ihbarları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapıyor" diye konuştu.

Başbakan'dan 'ByLock kullanan AK Partili vekil' sorusuna sert yanıt! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.