Başbakan Yıldırım'dan Macron'a Afrin harekatı yanıtı!

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillere zarar verildiği iddialarına yanıt verdi. Sınırötesinden atılan roketlere değinen Yıldırım, son saldırıyı hatırlattı ve "Zarar gören siviller vatandaşlarımız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile baş başa görüştü.

Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşme 1 saat sürdü. Görüşme sonrası iki lider kameralar karşısına geçti.

Toplantıda Zeytin Dalı Harekatı için "İşgale dönerse karşı çıkarız" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yanıt verdi.Yıldırım, Fransa'nın düşüncesi sakat, işgal yok" dedi.

Yıldırım'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Zeytin Dalı Harekatı hakkında sayın başbakanı bilgilendirdim. Operasyonun amacı terör örgütlerini yok etmek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Hedef Suriye'nin toprak bütünlüğü. Hedefimiz ülkemize yönelik roketli saldırıları bertaraf etmek. Aynı zamanda Afrin bölgesine yerleşmiş olan PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerini temizlemek. ÖSO askerleriyle birlikte TSK bu operasyonu gerçekleştiriyor.

Terör örgütü orada burada sivillere zarar veriliyor diye kara propaganda yapılıyor. Asıl zarar görevn sivil vatandaşlarımız. Daha bugün Hatay'da gerçekleşen roketli saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar isimli vatandaşımız zarar görmüştür. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır."

Başbakan Yıldırım'dan Macron'a Afrin harekatı yanıtı! ile ilgili etiketler canlı yayın Başbakan hariri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.