Başbakan Yıldırım'dan Cuma çıkışı flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Cuman Namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün gece yarım kalan olaylı derbi ile ilgili TFF'nin araştırma yaptığını belirten Yıldırım, Şenol Güneş'e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Erken seçimle ilgili 8-10 maddelik bir teklifin Meclis'e sunulacağını ifade eden Başbakan, ABD'den yapılan seçime ilişkin açıklamaya da "Onlar işlerine baksınlar. ABD'de 1,5 sene geçti hala 'seçimlerde hile, usulsüzlük yapıldı' tartışmaları bitmedi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

(Olaylı derbi) Futbol Federasyonu gerekli araştırmaları, soruşturmaları yapıyor. Ne gibi müeyyidesi varsa, sorumluluğu olanlar mutlaka karşılığını görecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum.

(ABD Dışişleri Sözcüsünün 'seçim' açıklaması) Önce onlar kendi işlerine baksın. 1,5 sene geçti seçimlerden, hala 'seçimlerde hile, usulsüzlük yapıldı' tartışmaları Amerika'da bitmedi. Amerikalılar, seçim görmek istiyorsa Türkiye'ye gelsinler. Şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler.

Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif, önümüzdeki hafta Meclis'te olacak.

(Darbecilerle ilgili kararı) Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle davranması gerektiğine inanıyoruz.

Son zamanlarda maalesef FETÖ suçluluları Yunanistan'ı güvenli bir barınak olarak görmeye başladı. Bu da komşuluğumuza, dostluğumuza zarar veriyor. Ümit ederim ki FETÖ örgüt mensuplarını ülkemize iade eder. Bu çağrımızı tekrarlıyoruz. FETÖ örgütü mensuplarının Yunanistan-Türkiye dostluğunu, ilişkilerini olumsuz şekilde etkilemesini arzu etmeyiz."

Başbakan Yıldırım'dan Cuma çıkışı flaş açıklamalar ile ilgili etiketler Binali Yıldırım FETÖ Başbakan olaylı derbi erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.