Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG'ye silah yardımına tepki

ABD'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye doğrudan silah yardımı yapacağı yönündeki haberlere, Başbakan Binali Yıldırım'dan tepki geldi. Başbakan Yıldırım, "Terör örgütüyle mücadele bir başka terör örgütü üzerinden yapılmaz. Bunu ABD'ye de söyledik. Hala böyle bir kararın arkasındalarsa bunun ancak esefle karşılarız" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından satır başları...

Biz bu konuda ABD ile anlaşamıyoruz, farklı fikirdeyiz. Biz YPG olsun PYD olsun PKK’nın isim değiştirmiş uzantısıdır diyoruz. PKK neyse PYD de YPG de odur. Kürt kardeşlerimizle bir alakası yok.

Ancak bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek yenmek için bir mücadeleye girilmez. Eğer bir terör örgütünü kullanarak, bir başka terör örgütünü yok etmeye çalışırsanız kullandığınız terör örgütü başınıza bela olur. ABD’ye biz bunu söyledik. Eğer hala böyle bir kararın arkasındalarsa bunun ancak esefle karşılarız. Doğru bir iş değildir. Bu Suriye’deki sorunu çözmez, daha da karmaşık hale getirir. Halbuki zaman artık Suriye sorununun acil olarak çözülme zamanıdır. Bu konuda bütün paydaşlara tarihi sorumluluk düşmektedir. Aksi halde binlerce onlarca masum insan hayatını kaybediyor. Binlerce insan evinden barkından oluyor, yollara düşüyor. Bu ızdırabı bu dramı artık sona erdirmek hepimizin Suriye’de söz sahibi olan bütün ülkelerin en öncelikli sorunudur diye düşünüyorum.

OHAL uzayacak mı?

OHAL devam ediyor. Şartlar gerektirirse tekrar uzatılabilir.

Kılıçdaroğlu ile görüşme

Kısa sürede gerçekleşir, görüşeceğiz.

MHP lideriyle de görüşme olacak mı?

Gayet tabii. Biliyorsunuz üç parti genel başkanları olarak bir karar aldık. En azından acil ihtiyaç noktasında, anayasada değişiklik ihtiyaçları var. Bu değişiklikleri bir uzlaşmayla yapalım. Her partiden bir arkadaşımız görevlendirildi. Bir süreden beri çalıştılar, tabi bu çalışmanın tekrar genel başkanlar tarafından değerlendirip olurlarının verildikten sonra hayata geçirilmesi lazım. Bu bağlamda, hem sayın Kılıçdaroğlu hem sayın Bahçeli’yle görüşme ihtiyacı var.

Başbakan Yıldırım'dan ABD'nin YPG'ye silah yardımına tepki ile ilgili etiketler Binali Yıldırım ABD; YPG silah yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.