Kaynak, daha sonra da değerlendirmelerde bulundu. 5.3 ve 5.2 büyüklüğündeki depremlerden bölgede 21 yerleşim yerinin etkilendiğini hatırlattı şu açıklamaları yaptı.

"Bu bölgede 8 bin 500’den fazla vatandaşımız yaşıyor. Ama depremden etkilenen 2 bin ile 2 bin 500 vatandaşımız var ki; bunlar çeşitli şekillerde etkilendi. 8 yaralımız var, ama diğer 2 binden fazla vatandaş da irili ufaklı sarsıntılardan etkilenerek evlerine, hayvanlarının ağıllarına giremiyorlar. Yaralılardan birinin tedavisi devam ediyor. Bugün itibariyle 200 konteynere ulaşmış olacağız. Ama çok kısa bir sürede, 3-4 gün içerisinde tüm bölgede 500 konteynere ulaşmış olacağız. Zaten az önce de söyledim toplam ağır hasarlı bina sayısı 501. Dolayısıyla her hane her aile kendisine ait bir mahsus konteynerde çok kısa bir sürede yaşamaya başlayacak"

EVLERİN YAPIMINA NİSAN AYINDA BAŞLANACAK

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, depremzedelere ev müjdesinide bu sözlerle verdi.

"Şu anda depremden en çok hasar gören Yukarı Köydeyiz. Civar köyleri de gezdik. Ağar hasar gören 4 camimiz ve ahırlar var. 501 ağır hasar gören konut var, bunların yanında az hasar görenler de var. Valiliğimiz hasar tespit çalışmaları önümüzdeki Cumartesi günü tamamlayacak ve bize ulaştıracak. Biz de çok kısa bir sürede, kendi doğal mimarisine uygun, kendi doğal materyalleri ile bu evlerin tamamını yeniden inşa edeceğiz Allah’ın izniyle. Havaların düzelmesinden itibaren, Nisan ayında evlerin yapımına başlayacağız.

"SAHRA OKULLARI KURARIZ"

Eğitime hafta başına kadar ara verildiğinin hatırlatılması üzerine Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Varsa okullarını, başkaca diğer ihtiyaçlarını da gidereceğiz. Bu süreçte de biz buraya sahra okulları kurarız ve daha rahat bir şekilde eğitim ihtiyaçlarını başlatırız" dedi.