Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'dan "Kusturmalı Boşnak..." terbiyesizliğine sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bayrampaşa'da bulunan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaretinde, Boşnaklara yönelik çirkin sözleri nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bayrampaşa'da bulunan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada Rasim Ozan Kütahyalı'nın bir televizyon programında sarf ettiği skandal sözlere değindi.

"ÜSLUB-U BEYAN, AYNİYLE İNSANDIR"

Çavuşoğlu, "Sizinle bir ve beraber olduğumuzu; birlik, beraberlik ve kardeşlik hukumumuzun hiçbir zaman olmadığı kadar en üst düzeyde olduğunu ifade etmek için geldim. Üslub-u beyan, ayniyle insandır. Doyasıyla bir şahıs üzerinden bu toplantıyı açıkçası tümüne yansıtacak şekilde gerçekleştirmek istemem ama incindiğinizin farkındayım, gururunuza dokunduğunuzun farkındayım. Benim de dokundu. Ben de bir Balkan evladıyım. Balkan evladı olmak yetmez, insan olan herkesin böyle galiz ifadeler karşısında rencide olmaması mümkün değil. Nefretle kınıyorum" dedi.

İZZETBEGOVİÇ'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Tekrardan ifade ediyorum; üslub-u beyan, ayniyle insandır. Onun için Boşnak kardeşlerimizin son 25-30 yıllık tarih içerisinde Avrupa'da göstermiş oldukları varlık mücadelesi, savaşta dahi hak ve hukuka riayet edecek tarzda yaklaşım sergilemiş olmaları, hatta 'Bilge Kral' diye ifade etmiş olduğum Aliya İzzetbegoviç'in 'Esas savaşı kaybedenler, savaşta düşmanlarının davrandığı şekliyle davranış gösterenlerdir' ifadesinde yerini buluyor" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'dan "Kusturmalı Boşnak..." terbiyesizliğine sert tepki! ile ilgili etiketler Rasim Ozan Kütahyalı hakan cavusoğlu başbakan yardımcısı boşnak bosna
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.