Başbakan Yardımcısı açıkladı: O kapı kilitli miydi?

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana'daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı.

Acı haberin ardından Adana'ya giden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, faciaya ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''31 kişini mevcut olduğu anlaşılıyor 24 yaralı olay mahallinden çıkarılabildi 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. 12 vefat hadisesi meydana geldi. Biri yetişkin biri çocuk 10'u öğrenci. Bu yaşanan hadise hepimiz için çok üzücü bir hadise. Maalesef 10 çocucuğumuzu kaybettik. Otopsi çalışmaları devam ediyor, bu akşam itibarıyla otopsi çalışmalarının tamamlanacağını öngörüyoruz.

YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİ MİYDİ?

Bize verilen ilk bilgi yangın çıkış kapılarında hiç kilit olmadığıydı. Üstelik yangın çıkış kapısnın orada tül perde var bu bile sağlam vaziyette duruyor. Yangın kapısı ile ilgili bize verilen bilgi kilitli olmadığı şeklindedir. Denetlemeyi Milli Eğitim Bakanlığımız yapmaktadır. Binanın en son denetlemesi 2016 Haziran ayında yapılmıştır. Bina ruhsatlı binadır.''

Başbakan Yardımcısı açıkladı: O kapı kilitli miydi? ile ilgili etiketler Adana yurt Yangın Veysi Kaynak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.