Başbakan neden bozkurt işareti yaptığını açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme damga vuran “bozkurt” işaretini “anlama engelliler” için yaptığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, dünkü AK Parti Grubu’nda referandum sürecini değerlendirirken salondan gelen bir slogan üzerine partililere dönerek önce ‘bozkurt işareti’ yaptı. Ardından “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim ve önce milletim’ dediler. Ve birlikte yola çıktık” dedi.

ANLAMA ENGELLİLER İÇİN İŞARET YAPTIM

Grup toplantısı sonrasında makamında gazetelerin Ankara temsilcileri ile ayaküstü sohbet eden Başbakan Yıldırım, bozkurt işareti yapması konusunda “Anlama engelliler için işaret yaptım.” dedi. Yıldırım “Bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine “Evet manasına geliyor. MHP’liler ‘Bizden bahsedin!’ dedi. Ben de işaret diliyle onlardan bahsettim” dedi. “Bunu herhangi bir kaygıyla yapmadınız o zaman” sözü üzerine, ‘Bizim işareti yap!’ dediler. Ben de onların işaretini yaptım. Ortak işaret kullandım.” cevabını veren Yıldırım “Yanlış anlaşılmasın?” sorusu üzerine de “Onlar da bizim işaretimizi yapsın” ifadesini kullandı. Yıldırım, “Sizin işaretiniz ne?” sorusuna ise gülerek el salladı.

Başbakan neden bozkurt işareti yaptığını açıkladı! ile ilgili etiketler Bozkurt Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.