Başbakan: HDP, Kürtlere büyük zarar verdi!

Kars mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de ve bölgemizde maalesef emperyal güçlerin bir oyun planı var. Bu oyun planında Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalışıyorlar'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Kars'ta düzenlenen mitingde konuşuyor.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kars başından beri Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yaptı. Kars şimdi yeni bir zafere hazır mısınız? 24 Haziran'da şehitlerimiz gazilerimiz ve cennet vatanımız için yeni bir destan yazacak mıyız? Bayrağın inmemesi ezanların dinmemesi için durmak yok yola devam mı? 24 Haziran Kars için zafer vakti. Kars'ın yazı başka kışı başka bir güzel.

''AYRILIKLARI GAYRILIKLARI KALDIRDIK''

Ayrılıkları gayrılıkları kaldırdık her türlü ayrımcılığı reddettik. Bütün vatandaşlarımızı baş üstünde tuttuk. Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yok dedik olmayacak dedik. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir milletiz. Gözlerimizden dökülen yaşlar hep aynı renktedir. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara alçaklara teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Kitabımız peygamberimiz bir. Kürt Türk Azeri Caferi ne olursak olalım kıblemiz birdir bizim.

''ONLARA GÖZ DİKEN DE KALLEŞTİR''

Türkiye'de ve bölgemizde maalesef emperyal güçlerin bir oyun planı var. Bu oyun planında Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilmiyorlar; bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir, beraberdir, birliktedir, onlara göz diken de kalleştir. Bunlara hak ettikleri cevabı da sevgili Karslı hemşehrilerim en iyi şekilde verecektir.

''HDP'NİN KÜRTLERE VERDİĞİ ZARAROM HADDİ HESABI YOK''

Şu HDP'nin Kürtlere verdiği zararın haddi hesabı yok. Bunlar siyasi parti olamadı. Bunlar PKK terör örgütünün esaretinden kurtulamadılar. Sizlerden Kürt kardeşlerimden oy alıyorlar talimatı Kandil'den alıyorlar. İradeleri kendi ellerinde değil. Uyanık olacağız bize zarar veren dostumuz kim düşmanımız kim iyi bileceğiz. Anlamsız yasakları bir bir kaldırdık. Ne PKK ne FETÖ ne DEAŞ bize bir şey yapamaz, bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamaz."

Başbakan: HDP, Kürtlere büyük zarar verdi! ile ilgili etiketler Kars Başbakan Binali Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.