Başarılı olmak için okunan Rabbi Yessir duası, Türkçe meali ve fazileti

Sınavlarda, iş hayatında, başarılı olmayı istediğiniz işlerde okuyabileceğiniz dualar mevcut. Bunlardan biri de Rabbi Yessir duası. İşte Rabbi Yessir duası, Türkçe okunuşu, anlamı ve fazileti…

İslam dini ve birçok dinde dua etmek önemli ibadetlerden biri sayılıyor. Dua etmenin kişiyi manevi huzura ulaştırdığı biliniyor. İnsanlar, ibadet amacı dışında, şifa bulmak, Allah’tan af dilemek, başarılı olmak, hayırlı işler yapabilmek için de dualar ediyor. Başarılı olmak için dua edenler de bir hayli fazladır. İşte başarılı olabilmek için okunan Rabbi Yessir duası, anlamı ve fazileti…

Başarılı olmak için okunan Rabbi Yessir duası, Türkçe meali ve fazileti

 

RABBİ YESSİR DUASI OKUNUŞU

 Bismillahirrahmanirrahim. Rabbi Yessir ve la tüaasir. Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir. Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian. Ve temmim bil hayr.

RABBİ YESSİR DUASI TÜRKÇE MEALİ

Allah'ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah'ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır.

RABBİ YESSİR DUASININ ANLAMI

Rabbi yessir; Rabbim kolaylaştır

Vela tuassir; Zorlaştırma

Rabbi temmim bil hayr; Rabbim hayırla sonuçlandır.

RABBİ YESSİR DUASININ FAZİLETİ

Rabbi Yessir duasının bir işe başlamadan önce okunması önerilir. Okunduğu zaman kişinin üzerine binen yükün azalacağı ve işlerinde hayırlara vesile olacağına inanılır. Bazen insanlar bir işin altından kalkamayacağını düşünür ve umutsuzluğa kapılır. Bu gibi durumlarda Rabbi Yessir duası okumak kişiyi manevi açıdan huzura erdirir.

Okurken niyet edilen şey Allah’ın izni gerçekleşir. Okuyan kişilerin her türlü maddi ve manevi sıkıntıdan ve vesveseden kurtulmasını teminle huzura kavuşmalarını sağlar. Aile içinde sıkıntıları olan kişilerin huzurlu bir aile ortamına kavuşması umut edilir.

 

Başarılı olmak için okunan Rabbi Yessir duası, Türkçe meali ve fazileti ile ilgili etiketler dua rabbi yessir Rabbi Yessir duası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.