Başarılı öğrencilere 10200 lira teşvik yardımı veriliyor. Sınıfında ilk 3, okulunda ilk 5'e girmek yeterli oluyor

İlkokuldan liseye kadar derslerinde başarılı olan ve dereceye giren tüm öğrencilere yılda 2 kez olmak üzere toplamda 10200 lira teşvik yardımı yapılıyor. Karnesinde başarı gösteren ve okulundaki derslerinde iyi olan öğrenciler, devletin verdiği bu imkandan yararlanmak için başarı teşvik başvuru formu detaylarını yakından inceliyor.

Başarılı öğrencilere devlet desteği kaldığı yerden devam ediyor. Karnelerini alan ve ardından yarıyıl tatiline başlayan öğrenciler, 2. dönemde de başarılı olarak yaz tatilinde rahat etmek istiyor. Ekonomik anlamda sıkıntı çeken dar gelirli ailelerin öğrencileri ise başarı teşvik yardımından desteğini alıyor.

İlkokuldan liseye kadar derslerin üstün başarı gösteren tüm öğrencilere 5140 lira teşvik yardımı veriliyor. Bunun için aranan tek şart ise öğrencinin sınıfında ilk 3, okulunda ise ilk 5’e girmesi gerekiyor. Bunu başaran ve dereceye giren tüm öğrencilere yılda 2 kez olmak üzere toplamda 10200 lira teşvik yardımı yapılıyor.

Öğrencilere başarı teşvik programı kapsamında karne hediyesi olarak verilecek bu yardım nakit anlamda gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada, “Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız” ifadelerinin hemen ardından milyonlarca öğrenci 5140 TL öğrenci başarı teşvik yardımı başvurularını yakından incelemeye aldı.

Başarılı öğrencilere 10200 lira teşvik yardımı veriliyor. Sınıfında ilk 3, okulunda ilk 5'e girmek yeterli oluyor

Öğrencilere Başarı Teşvik Programı Ücretleri

• Sınıfında ilk 3, okulunda ise ilk 5’e girmeyi başaran öğrencilere net asgari ücretin %60’ına kadar yılda 2 defa destek

• LGS’de %5’lik dilime giren öğrencilere net asgari ücretin 2 katı kadar destek

• Meslek lisesi mezunlarına işe girmeleri halinde 3 ayda bir 4 defaya mahsus olmak üzere toplamda net asgari ücret desteği

• YKS’de ilk 500 binde yer alan öğrencilere tek seferde net asgari ücretin 3 katına kadar destek

• Üniversitede net ortalaması 85 ve üstü ya da dengi olan öğrencilere net asgari ücret kadar destek

• Fakültede ilk 5 içerisinde yer alan öğrencilere net asgari ücretin 2 katı kadar destek

Başarılı öğrencilere 10200 lira teşvik yardımı veriliyor. Sınıfında ilk 3, okulunda ilk 5'e girmek yeterli oluyor ile ilgili etiketler Sosyal Yardım Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.