Başakşehir - Gençlerbirliği maç özeti ve golleri...

Spor Toto Süper Lig'İn 31. haftasında Medipol Başakşehir, 1-0 geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti ve haftalar sonra maç fazlasıyla olsa da liderliğe oturdu. Medipol Başakşehir'İn gollerini Mossoro(57) ve Mustafa Pektemek(66) atarken Gençlerbirliği'nin tek golünü Rantite(27) kaydetti.

Spor Toto Süper Ligin 31. Hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

BAŞAKŞEHİR - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Başakşehir - Gençlerbirliği maçından önemli anları;

10. dakikada sol kanattan gelişen atakta Cengiz Ünder son çizgiye inerek ortasını yerden ön direğe doğru gönderidi ancak savunma Emmanuel Adebayor'dan önce son anda araya girdi.

27. dakikada Gençlerbirliği, Tokelo Rantie ile öne geçti. Kaleci Johannes Hopf eli ile oyunu hızlı başlattı. Orta alanda topla buluşan Tokelo Rantie topu ceza sahasına kadar sürdü. Sol çaprazdan ceza sahasına giren golcü oyuncu rakibini geçerek yerden vuruşunu yaptı ve topu kalecinin yanından filelerle buluşturdu.

28. dakikada Ceza yayına sokulan Marcio Mossoro doğrudan kaleyi düşündü ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

31. dakikada sol kanatta topla buluşan Alexandu Epureanu bekletmeden ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Edin Visca bekletmeden gelişine vuruşunu yaptı ancak kaleci Johannes Hopf sol köşeye uzandı ve gole izin vermedi.

35. dakikada Aydın Karabulut'un pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Uğur Çiftçi bekletmeden çok sert vurdu ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak bu topu çıkarttı.

37. dakikada Abdul Khalili rakibini şık bir çalımla geçerek pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki arkadaşı Tokelo Rantie'ye gönderdi. Tokelo Rantie topla buluşur buluşmaz dönerek rakibini geçti ve yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Babacan bir kez daha gole izin vermedi.

40. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Belözoğlu ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Emmanuel Adebayor kafa vuruşunu yaptı ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

İlk yarı 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Gençlerbirliği başladı.

55. dakikada sol kanattan gelişen atakta Aydın Karabulut ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi ancak kaleci Volkan Babacan çıktı ve bu topa sahip oldu.

57. dakikada Medipol Başakşehir, Marcio Mossoro ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Junior Caiçara'nın pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Marcio Mossoro son çizgiye inmeden vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

66. dakikada Medipol Başakşehir, Mustafa Pektemek ile öne geçti. Emre Belözoğlu ceza yayı sol tarafından ortasını uzak direğe doğru göndermek istedi. Savunmada Selçuk Şahin'in kafa ile karşıladığı top penaltı noktası gerisinde Marcio Mossoro'nun önünde kaldı. Marcio Mossoro yerden vuruşunu yaptı ve savunmadan seken top bu kez altıpas sağ çaprazında Mustafa Pektemek'in önünde kaldı. Golcü oyuncu bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturdu.

68. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Belözoğlu ortasını altıpas çizgisine doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Mustafa Pektemek kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Johannes Hopf sağ köşeye uzanarak bu topu çıkarttı.

89. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Edin Visca sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Gençlerbirliği karşısında maç fazlasıyla liderlik için sahaya çıkan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor müsabakasının ilk 11’inde 2 değişiklik yaptı.

Avcı, sarı kart cezası biten Marcio Mossoro ve sakatlığı geçen Caicara’ya ilk 11’de şans verdi. Geçtiğimiz hafta ilk 11’de yer alan İrfan Can Kahveci yedekler arasında şans beklerken, sarı kart cezalısı Uğur Uçar da bu hafta takımındaki yerini alamadı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında burnu kırılan Mahmut Tekdemir ise yedekler arasında yer aldı.

Ümit Özat’tan 5 değişiklik

İstanbul deplasmanına çıkan Gençlerbirliği’nde teknik direktör Ümit Özat, geçtiğimiz hafta oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri Adanaspor karşılaşmasının ilk 11’inde 5 değişikliğe gitti. Özat, sakatlığı süren Serdar Gürler’in yanı sıra Orhan Şam, Aleksandar Scekic, Marko Milinkovic ve Etien Velikonja’nın yerine, cezası biten Ahmet Oğuz ile Selçuk Şahin, Anıl Karaer, Abdul Rahman Khalili ve Tokelo Anthony Rantie’yi ilk 11’de sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir İlhan Cavcav’ı unutmadı

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, maç öncesinde elektronik skorboard’dan, ocak ayında vefat eden Gençlerbirliği’nin eski başkanı İlhan Cavcav anısına hazırladığı kısa videoyu yayınladı. "Her şey biter, sevgi kalır. Büyük Başkan." sözlerinin yer aldığı video klip sırasında, turuncu-lacivertli kulübün taraftarları da "İlhan Cavcav" şeklinde tezahüratta bulundu.

Taraftarın ilgisi az

Tarihinin en iyi sezonunu geçiren Medipol Başakşehir’in Gençlerbirliği ile oynadığı maça taraftarların ilgisi az oldu. Tribünde yaklaşık 5 bin turuncu-lacivertli taraftar yer aldı. Medipol Başakşehirli futbolcular sahaya çıktığı anda, tribünlerden turuncu-lacivertli konfetiler sahaya atıldı. Saha zeminini kaplayan konfetiler nedeniyle karşılaşmanın 2. dakikasında hakem Alper Ulusoy maçı durdurdu. Konfetiler görevliler tarafından temizlendikten sonra mücadele kaldığı yerden devam etti.

Deplasmanda mücadele eden Gençlerbirliği’ni ise 15 taraftarı tribünden destekledi.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.