Başak Demirtaş'la buluşan dünyaca ünlü oyuncudan kadın teröristlere övgü!

Netflix'te yayınlanan La Casa De Papel dizisinde Lizbon karakterini canlandıran oyuncu Itziar Ituno Martinez, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile buluştu. Daha sonra PKK'nın yayın organlarından Yeni Yaşam'a konuşan oyuncu, Rojava'daki teröristleri övdü. Martínez, teröristlerin ülkesinde 'ilham kaynağı' olarak görüldüğünü belirterek, "Onlara kahraman gözüyle bakılıyor" dedi.

La Casa De Papel dizisinin Lizbon'u Itziar Ituno Martinez, HDP'nin terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile "Grev" filminin galasında buluştu.

BAŞAK DEMİRTAŞ: DİLEKLERİMİZ ORTAK

Başak Demirtaş, Martinez ile fotoğrafını Twitter hesabından "La Casa de Papel'in Lizbon'u, Itziar Ituno Martinez ile buluştuk. Ekranda göründüğünden de tatlı biri. Ve sevgili Itziar ile dertlerimiz de dileklerimiz de ne kadar ortak..." notuyla paylaştı.

TERÖRİSTLERE ÖVGÜ

Martinez, Demirtaş ile görüşmesinin ardından PKK'nın yayın organlarından Yeni Yaşam'a röportaj verdi. İspanyol oyuncu, verdiği röportajda "Rojava"daki YPG'li kadın teröristlere övgüler yağdırdı.

"Kürt kadınlarının mücadelesi benim ülkemde hem bir ilham kaynağı olarak görülüyor hem de Kürt kadınlarına kahraman gözüyle bakılıyor. Kendilerini kurşunların önüne atan kişiler olarak bakılıyor" diyen Martinez, "Tüylerimizi diken diken eden bir şey bu. Kürt kadınlarının mücadelesini de yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

 

Başak Demirtaş'la buluşan dünyaca ünlü oyuncudan kadın teröristlere övgü! ile ilgili etiketler Netflix terörist Başak Demirtaş La casa de papel PKK kadın terörist
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.