Başak Demirtaş’a sahte rapordan 2,5 yıl hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a, öğretmenlik yaptığı dönemde "gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı" iddiasıyla 2018 yılında açılan davada 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Başak Demirtaş'ın yargılandığı sahte sağlık raporu davasıyla ilgili kararını verdi. 3 Mart 2018 yılında açılan dava Başak Demirtaş'ın sahte sağlık raporu alarak öğretmen olarak görev yaptığı okula gitmediği öne sürülmüştü.

HEM DOKTORA HEM DE BAŞAK DEMİRTAŞ'A CEZA

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Başak Demirtaş ve raporu düzenleyen Dr. R. B., 2'şer yıl 6'şar ay hapisle cezalandırıldı.

AVUKATLARI İTİRAZ EDECEK

Kararın ardından açıklama yapan Demirtaş'ın avukatları, durumun bir tarih hatasından kaynaklandığını, cezanın bu basit hataya rağmen verildiğini bildirdi. Avukatlar, karara itiraz edeceklerini de açıkladı.

"O DÖNEMDE KARNINDAKİ BEBEĞİNİ KAYBETMİŞTİ

"Avukatların açıklamasında, Başak Demirtaş'ın söz konusu dönemde ağır sağlık sorunları yaşadığı, karnındaki bebeğini yitirdiği belirtilerek, 4, 12, 16, 23, 25, 28 ve 30 Kasım ile 7 ve 9 Aralık'ta hastanede muayene edilerek tedavi gördüğü, bu tarihlerin ikisinde operasyon geçirdiği kaydedildi.Açıklamada, tedavisinin uzun süreceğinin anlaşılması üzerine, yerine bir başka öğretmenin görevlendirilmesi ve öğrencilerinin mağdur olmamasının sağlanması için 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında kendi isteğiyle ücretsiz izne ayrıldığı belirtildi.

Başak Demirtaş’a sahte rapordan 2,5 yıl hapis cezası ile ilgili etiketler HDP Başak Demirtaş PKK Selahattin Demirtaş hapis cezası sahte rapor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.