Başak Cengiz'in katili hakim karşına çıktı: Şeytan bana birini öldür dedi

İstanbul Ataşehir'de Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla hayattan koparan Can Göktuğ Boz ilk kez hakim karşısına çıktı. Şizofren olduğunu iddia eden cani, şeytanın kendisinden birini öldürmesini istediğini söyledi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz getirildi. Duruşmada Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, nişanlısı Mahir Mızrak ve Başak Cengiz'in çok sayıda akrabası yer aldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanık avukatının talebi üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nca rapor hazırlandığını, raporda da 'Sanık cezaevinde olmayıp akıl hastanesinde olmalı' şeklinde görüş bildirildiğini söyledi. Sanık avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını talep ederken mahkeme reddetti.

"KAFAMIN İÇERİSİNDE ŞEYTAN BELİRİYOR"

Tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, savunmasında 'Ben şizofren hastasıyım, kafamdaki seslerde şeytan sürekli konuşuyor. Şeytan bana suç günü 'Dışarı çık insan öldür. Suç işlemezsen seni öldürürüm' dedi. Kafamın içerisinde şeytan beliriyor, görüntü ve siluet görüyorum. Ben daha öncesinde hastalıklar geçirmiştim sonrasında uyuşturucu ve bonzai kullandım. Doktor bana 'Ölebilirsin, beyin hücrelerinde azalma var' dedi. Çok tehlikeli bir hastalığım var. Çok pişmanım, özür dilerim' dedi.

Sanık Boz, olayda kullandığı kılıcı 1 yıl önce aldığını, olayda cinsiyet ayrımı yapmadığını iddia etti. Mahkeme başkanının evinde çok sayıda kılıç bulunduğunu hatırlatması üzerine Boz, 'Kalitelisini bulana kadar kılıç almaya devam ettim, ondan çok kılıcım var. Kaç kılıç darbesi vurduğumu hatırlamıyorum' dedi.

Sanık 'Şeytan söyledikten 15-20 dakika sonra dışarı çıkıp suç işledim. Şeytan olaydan sonra bir şey söylemedi' dedi. Mahkeme Başkanı 'Ailen vesayetinin kısıtlanmasıyla ilgili bir şey yaptı mı?' şeklinde soru yöneltince, 'Ailem hasta olduğumu bilmiyordu' diye konuştu.

Mahkeme başkanı sanığın polis ve savcılık ifadelerinde canı sıkıldığını, üzgün olduğunu ve kolay olduğunu düşündüğü için bir kadını öldürmek istediği yönünde ifade verdiğini hatırlattı. Başkan ilk ifadelerinde sanığın şeytandan bahsetmediğini belirterek çelişkileri sordu. Sanık da unutkanlıkla ilgili tedavi gördüğünü öne sürerek 'Şeytan bana hastalıklarını sakla demişti çünkü orada' dedi.

Sanık iddia ettiği şeytanın olaydan 4 ay önce ilk belirdiğini söyledi. Mahkeme Başkanı 'Şeytan mahkemeye hakikati söyle diye emir mi verdi de böyle diyorsun' diye soru yöneltince sanık son günlerde kendisiyle konuşmadığını kaydetti.

'YAKLAŞMA SANA DA SAPLARIM DEDİ'

Şikaşetçi olarak dinlenen Kaan Ağca ise olay günü Başak Cengiz'in 'İmdat' diye seslendiğini duyduğunu, müdahale etmek istediğinde sanığın kendisine 'Yaklaşma sana da saplarım' dediğini söyledi. Ağca, sanıktan şikayetçi oldu.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Göktuğ Boz'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Başak Cengiz'in katili hakim karşına çıktı: Şeytan bana birini öldür dedi ile ilgili etiketler İstanbul katil Kadın Cinayeti Başak Cengiz samuray kılıcı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.