Baş başa nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu'na göre başbaşa nasıl yazılır?

Günlük hayatta kullanılan ikilemelerden en çok söylenileni başbaşa kelimesidir. Nasıl yazıldığı konusunda tartışmalar ise hep olagelmiştir. Peki başbaşa nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu başbaşa kelimesinin doğru yazılışı internet sitesinde belirtti.

Başbaşa nasıl yazılır merak ediliyor. Türk Dil Kurumu, ikilemelerin nasıl yazıldığı konusunda internet sitesinde açıklamalara ve örneklere yer veriyor. Günlük hayatta da kullandığımız başbaşa kelimesi nasıl yazılır?

BAŞBAŞA NASIL YAZILIR?

BAŞ BAŞA NE DEMEK: Birlikte, beraberce anlamındadır.

Bu kelimenin “baş başa mı, başbaşa mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı baş başa şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

başbaşa (Yanlış kullanım)
baş başa (Doğru kullanım)

Cümle içinde kullanımı:

“Eşimle aylar sonra baş başa bir akşam yemeği yedik.”

Baş başa nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu'na göre başbaşa nasıl yazılır? ile ilgili etiketler 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü Türk Dil Kurumu başbaşa nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.