Baş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal çözümler!

Baş ağrısı nasıl geçer? Stresli iş hayatı, gündelik koşuşturmacalar, yoğunluk gibi çoğu nedenden dolayı baş ağrısı ortaya çıkmaktadır. Yeri geldiğinde basit baş ağrısı masajı ile bu sağlık problemine çözüm bulunabilirken kimi zaman ise hiçbir işe yaramamaktadır. Çoğu kişi baş ağrısının nasıl geçeceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Baş ağrısının nedenlerinden biri uykusuzluktur. Peki, Baş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Baş ağrısı nasıl geçer? Gün içerisinde aşırı stres yorgunluk ve birçok nedenden dolayı baş ağrısı ile karşı karşıya kalınabiliyor. Baş ağrısı ile tekrar tekrar karşılaşan bireyler, baş ağrısı nedenleri hakkında doğru saptamayı yapıp; gerekirse hekim kontrolüne gözükmesi gerekmektedir. Baş ağrısının başlıca nedenlerinden biri uykusuzluk, stres, yoğunluk, gerginliktir. Mide bulantısı ve beraberinde ateş gibi çeşitli sorunları da tetikleyebilen bu durum, mutlaka dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Peki, Baş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Baş ağrısı nasıl geçer? (Baş ağrısına ne iyi gelir?)

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Ağrılarınızı not alın. Gün içerisinde hangi saat diliminde, hangi olaylardan sonra baş ağrısı ile karşı karşıya kaldığınızı not edin. Böylece, bu aktivitelere karşı daha dikkatli ve bilinçli yaklaşmış olursunuz.

Başınızı bir tülbent veya bant ile sıkıştırarak sarmak da tıpkı soğuk uygulama benzeri etki gösterir, beyin damarlarını daraltarak ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.

Su tüketin. Günde en az 1 litre su tüketimine özen gösterilmeli.
Uykunuzu almaya dikkat edin. Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı uykudur. Uykun yoksunluğu durumu, baş ağrısını tetikleyen temel durumlardandır.

İlaç kullanmadan baş ağrısı nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Öğün atlamayın, aç kalmayın. Baş ağrısının önüne geçmenin bir diğer yolu da öğün atlamamaktan geçiyor. Öyle ki, aç kalmamaya mutlak suretle özen gösterin.
Stresten uzak durmaya çalışın. Stresin birçok rahatsızlıkla bağlantısı vardır, baş ağrısı da bunlardan birisi. Gündelik hayat içerisinde stresten uzak durmak zordur; ancak yaşam kalitenizi arttırmak ve bu problemle karşılaşmamak için stresi hayatınızdan uzak tutmaya çalışın.

Masaj yapmayı deneyin. Ağrının yer edindiği konuma göre, masaj yaparak gevşeme sağlayabilirsiniz. Baş ağrısı mesajı başta gerilim ve migren tipi ağrılar olmak üzere oldukça etkilidir. Hafif hareketlerle başınızın iki tarafını, ensenizi ve tepe tarafını ovabilirsiniz; bir tanıdığınızdan rica edebilirsiniz.
İlaçlar. Ağrı kesici ilaçlar küçük ya da büyük ağrı durumlarda hemen kullanılmaktadır; ancak böbrekler ve diğer organlar için büyük tehlike arz etmektedir. Ağrı kesici kullanımına bağımlı olunmaması gerekmektedir. Zira, düzenli ağrı kesici kullanımının sonunda 'kronik baş ağrısı' problemleri baş gösterebilmektedir. Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda ilaç kullanımına dikkat edin.

Ferahlatan ve gerginliği alan özelliğiyle dikkat çeken nane-limon karışımı hazırlayın. Temiz bir bezi bu suda ıslatın, sıktıktan sonra alnınıza koyun ve bekletin. Bu işlemi sık sık tekrarlayabilirsiniz. Diğer bir öneri ise nane yağını koklamak olacaktır.
Ferahlatan ve gerginliği alan özelliğiyle dikkat çeken nane-limon karışımı hazırlayın. Temiz bir bezi bu suda ıslatın, sıktıktan sonra alnınıza koyun ve bekletin. Bu işlemi sık sık tekrarlayabilirsiniz. Diğer bir öneri ise nane yağını koklamak olacaktır.

EVDE DOĞAL ÇÖZÜMLER!

Elma sirkesi;

Malzemeler:

- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 bardak sıcak su

Nasıl kullanılır?

 1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin.
 İyice karıştırın.
 Baş ağrısından hızlı şekilde kurtulmak için yavaşça elma sirkesi suyunu için.

Bu içeceği günlük olarak tüketmek, vücudunuzdaki sıvıları dengeler ve böylece vücudunuzun susuz kalmasına engel olur.

Elma sirkesi, doğal ev ilaçlarının eski ustalarından biridir. Baş ağrısı dışında birçok doğal tedavi yöntemlerinde ilaç olarak kullanılmaktadır.

Baş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! ile ilgili etiketler Hastane Hastalık Ağrı hastalık 2020 Baş ağrısı hasta baş dönmesi evde doğal yöntemler limon elma sirkesi yorgunluk stres
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.