Baş ağrısı için hangi dualar okunmalıdır? Baş ağrısı için okunacak dualar!

Bir sağlık sorunu olmadan da baş ağrısı sık sık karşılaştığımız bir ağrıdır. Ağrının şiddetine göre günlük yaşantıyı etkilese de bu ağrıdan bir an önce kurtulmak için farklı formüller uygulanmakta ve ağrının geçmesi beklenmektedir. Peki, Baş ağrısı için hangi dualar okunmalıdır? Baş ağrısı için okunacak dualar! Detaylar haberimizde...

Baş ağrısı stres, yorgunluk, zararlı beslenme alışkanlıkları gibi sebeplerden de olabilir, birçok hastalığın habercisi de olabilir. Bu sebeple baş ağrısını çok hafife almamalı, tıbbi destek alınmalıdır. Birçok kişi baş ağrısı şikayeti ile dua ederek hafiflenmesini dilemektedir.  Peki, Baş ağrısı için hangi dualar okunmalıdır? Baş ağrısı için okunacak dualar! Detaylar haberimizde...

Baş ağrısı için hangi dualar okunmalıdır? Baş ağrısı için okunacak dualar!

BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ DUALAR OKUNMALIDIR?

İlk olarak başınız ağrıdığı zaman yapacağınız duayı sessiz bir ortamda yapıp gürültü kirliliğinin olmadığı bir mekanda gerçekleştirmeniz daha faydalı olacaktır; çünkü stressiz bir ortamda ve gürültüsüz bir mekanda yapacağınız bu dua, sizde daha sakin ve daha tesirli bir hal meydana getirecek ve bu durum da baş ağrısının daha kısa süre içerisinde geçmesini sağlayacaktır. 

BAŞ AĞRISI İÇİN OKUNACAK DUALAR!

Peygamber Efendimiz; Haşr Suresinin sonunun başı ağrıyan kişi tarafından eli başına konularak okunmasını söylemiştir. Haşr Suresinin “Levenzelnâ”dan sonra olan bölümü okunmalıdır. Hz Muhammed bu Surenin ölüm hariç her derde deva olduğunu söylemiştir. Ayrıca bu sureyi suya okuyup suyu içmek de etkilidir.
Elimizi başımıza koyup “Ey Allah’ım, Ey İnsanların Rabbı, şu hastalığı götür şifa ver, şifa veren sensin, senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Hastalığı ortadan kaldıracak bir şifa ver.” diyerek dua etmeliyiz.
“Kerim olan Allah’ın adıyla. Her türlü ağrının, yaranın şerrinden ve cehennem ateşinden Allah’a sığınırım.” bu duayı da baş ağrısı çektiğimizde okumak etkilidir.
Sa’d Suresinin 5. ayeti de baş ağrısı olduğunda şifa bulmak için okunabilir. Hz. Süleyman’ın da hastalıklardan şifa bulmak için okuduğu baş ağrısı için dua budur.
Baş ağrısıyla beraber mide bulantısının da olduğu migren denilen baş ağrısı için Allah‘ın isimlerinden olan El Gani’yi devamlı okumak önerilir.
Fatiha Suresini 7 defa okuyup başa dokunmak ya da 7 defa Fatiha Suresini suya okuyup bu suyu içmek de baş ağrısını hafifletir.

 

Baş ağrısı için hangi dualar okunmalıdır? Baş ağrısı için okunacak dualar! ile ilgili etiketler 2019 dua hasta şifa Şifa Ayetleri Baş ağrısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.