Barzani'den Washington'a "Moskova" resti!

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, yasadışı referandum sonrası ABD'nin tutumunundan dolayı şok olduklarını belirterek Rusya'ya yakınlaşma mesajı verdi. Barzani, Rusya'nın referanduma pozitif baktığını ifade ederek, "Belki de Ruslar ABD'den daha iyi bir dost olabilirler" diye konuştu.

Tek taraflı gerçekleştirilen referandum sonrası istifası ile sonuçlanan olaylardan sonra ilk kez ABD radyosu NPR'ye konuşan Barzani, "ABD, İran destekli paramiliter güçler ve Irak Ordusu'nun, ABD tanklarıyla Kürtler için önemli bir kent olan Kerkük'ü almasına ses çıkarmadı ve bu durum karşısında şoke olduk" dedi. Barzani, "ABD ile ilişkileri ciddi bir şekilde revize edeceğimizi söyleyebilirim" dedi.

BAĞDAT İLE ERBİL ARASINDA BÜTÇE KRİZİ

Haber7'nin haberine göre, Irak'ta merkezi hükümetin, 2018 yılı bütçe tasarısında IKBY'ye ayrılan payda yüzde 5'lik kesintiye gitmesi iki taraf arasındaki krizin büyümesine neden oldu. Irak meclisinde hazırlanan 2018 bütçe taslağında, önümüzdeki yıl IKBY'ye ayrılan payın yüzde 12.67'ye indirilmesi planlanlandı.

ABD'nin işgali sonrasında oluşturulan yeni yapılanmayla, 2004'ten bu yana Irak bütçesinin yüzde 17'lik kısmı Erbil yönetimine tahsis ediliyordu.

Barzani'den Washington'a "Moskova" resti! ile ilgili etiketler Barzani ABD Rusya referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.