Barzani yönetiminden Kudüs için 'tık' yok!

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına tüm dünyadan tepki yağarken, tek ses çıkarmayan Müslüman yönetim IKBY oldu. Ancak İslami partilerden ABD'ye sert mesajlar geldi.

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tüm dünyadan tepki yağdı. Bütün Müslüman ülkelerde halk ayağa kalktı. Kudüs için sesini çıkarmayan tek Müslüman yönetim ise IKBY oldu. Barzani yönetimi sesini çıkarmadı ancak bölgedeki İslami partiler ABD'ye sert tepki göstererek, Kudüs'ün yanında olduklarını vurguladı.

barzani-bb2

IKBY, KARARA SESSİZ KALDI

Başta Müslüman dünyası olmak üzere dünyadaki hemen hemen tüm kesimlerin tepkisini çeken Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına IKBY yönetiminden en ufak bir eleştirinin gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

2 İSLAMİ PARTİDEN SERT TEPKİ

IKBY yönetiminden ses çıkmamasına karşın bölgedeki en önemli iki İslami partiden Trump'ın skandal kararına tepki geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) en önemli iki İslami parti Komel ve Yekgirtu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" ilan etmesi kararının bölgede yeni sorunlar ortaya çıkaracağını savundu.

Barzani yönetiminden Kudüs için 'tık' yok! ile ilgili etiketler Kudüs İsrail Filistin Barzani ıkyb
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.