Bartınlı kadın girişimci 50 ülkeye dekorasyon ürünleri ihraç ediyor

Bartın'da evinde kurduğu atölyede hobi olarak sürdürdüğü işini kredi desteğiyle büyüten Gökçe Bayraktar, şimdi 13 çalışanı istihdam ettiği tesiste üretilen ev dekorasyonu ve züccaciye ürünlerini 50 ülkeye gönderiyor.

Bartın'da yaşayan eski banka çalışanı Gökçe Bayraktar, KOSGEB tarafından sağlanan destek ile kurduğu tesiste 13 çalışana istihdam sağlayıp 50 ülkeye vazo, fincan takımı, heykel ve tabak gibi dekorasyon ve züccaciye ürünleri ihracatı yapıyor.

Özel bir bankada çalışırken evlilik nedeniyle işini bırakıp evinin bir odasını atölyeye çeviren Bayraktar, saksı ve heykel gibi çeşitli eşyalar üretimini genişletme amacıyla KOSGEB'e başvuru yaptı.

Bayraktar'ın KOSGEB eğitimlerini tamamladıktan sonra sağlanan destekle şehirde yer alan Toptancılar Sitesi'nde 2 milyon lira sermaye ile kurduğu tesislerde üretilen beton, polyester ve seramikten üretilen dekor ve züccaciye ürünlerine yurt dışından da talep gelmeye başladı.

ABD, ALMANYA, AVUSTRALYA VE İNGİLTERE DAHİL 50 ÜLKEYE İHRACAT

7'si kadın 13 çalışanın istihdam edildiği tesislerde üretilen ürünlerin ABD, Almanya, Avustralya ve İngiltere dahil 50 ülkede tüketiciyle buluştuğunu aktaran Bayraktar, ürün çeşitliliğini artırıp ihracatını yükseltmeyi hedefliyor.

Şu an fincan takımı, yemek takımı, heykel, tabak ve vazo gibi ürünler üretimi gerçekleştirdiklerini aktaran kadın girişimci, "Ürün yelpazemizi daha fazla genişletmek istiyoruz. Kendim de çizim yapıyorum. Mesela yılbaşı için tabaklar tasarladım. Onların satışı çok güzel oldu. İlerleyen sürede daha çok büyüyerek daha çok kişiye istihdam sağlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bartınlı kadın girişimci 50 ülkeye dekorasyon ürünleri ihraç ediyor ile ilgili etiketler Bartın Gökçe Bayraktar kadın girişimci dekorasyon züccaciye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.