Bartın ve Zonguldak'ta sel alarmı: Hamile ve engelli kamu çalışanlarına idari izin verildi

Bartın'da günlerdir süren yağış ve beraberinde yaşanan sel baskınları sonrasında Bartın Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada sel nedeniyle yarın engelli kamu çalışanları ve hamile çalışanlara idari izin verildi. Zonguldak Valiliği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu da yoğun yağmur uyarısı nedeniyle engelli ve hamile kamu görevlilerinin yarın 1 gün idari izinli sayılmasına karar verdi.

Bartın'da, etkisini arttırması beklenen yağmur yağışı nedeniyle yarın hamile ve engelli kamu çalışanlara idari izin verildi.

Bartın Valiliği, etkisini arttırarak devam etmesi beklenen yağmur yağışı nedeniyle yarın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların idari izinli sayılacağını bildirdi. Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

"Meteoroloji’den alınan son verilere göre, halen Batı Karadeniz Bölgesinde süren sağanak yağışların etkisini arttırarak devam etmesi beklendiğinden, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu personelinin 27 Haziran tarihinde 1 süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." 

 Bartın ve Zonguldak'ta sel alarmı: Hamile ve engelli kamu çalışanlarına idari izin verildi

BARTIN'DA DERELER TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Bartın-Karabük karayolunun Potbaşı ve Muratbey mevkilerinde dağlardan gelen su yolun büyük bölümünü kapattı. Sürücüler yolda güçlükle ilerlerken, Muratbey mevkiinde de derelerin taşması sonucu bazı ev ve ve işyerleri su altında kaldı. Bölgede iş makineleri ile çalışma başlatılırken, kuvvetli yağışların pazartesi günü de devam edeceği bildirildi. Vatandaşlar sel ve taşkın riskine karşı belediye ve cami hoparlörlerinden uyarılarak dere yataklarından uzak durmaları istendi.

ZONGULDAK’TA ENGELLİ VE HAMİLELERE DOĞAL AFET İZNİ

Zonguldak Valiliği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu da yoğun yağmur uyarısı nedeniyle engelli ve hamile kamu görevlilerinin yarın 1 gün idari izinli sayılmasına karar verdi.

Zonguldak Valiliği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz'ın talimatlarıyla Vali Yardımcısı Turgut Subaşı başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Afet Yönetim Merkezinde toplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak için yapılan yoğun yağmur nedeni ile toplantıda il genelinde yoğun yağmur ile mücadelede tedbir kararları alındı. Yapılan toplantı sonrasında meteorolojik tahminin başlama zamanından en az 24 saat önce, ilgili tüm birimlerin katılımıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nin 24 saat esasına göre faaliyete geçirilmesine, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde görevlendirilecek personelin, kurumu adına karar vermeye haiz, kurumun görev dâhilindeki kaynaklarının yönetimini yapabilecek kişilerden yedeği ile birlikte oluşturulmasına, Belediyeler, İl Özel İdaresi, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü ve bunun gibi kuruluşların; iş makinelerinin, şoförleri ile birlikte görevlendirilerek köprü menfez altı temizliği ve dere yatağı taşkınlarına yönelik acil müdahale için hazır bulundurulmasına, dere yataklarının kenarında ve riskli görülen bölgelerdeki araçların kolluk kuvvetlerince kaldırılmasına, Orman Bölge Müdürlüğünce dere kenarında bulunan depoların sürekli kontrol altında tutulmasına il genelinde, belediye başkanlıklarınca mazgal ve su kanallarının kontrol ettirilmesini, engelli ve hamile kamu görevlilerinin 27 Haziran tarihinde 1 gün idari izinli sayılmasını, dere yatağına yakın ve su baskınına maruz kalabileceği değerlendirilen konutların boşaltılması için konut sahiplerinin kollukça ikazına olası su baskını tehlikesi nedeni ile yapılan ikaza rağmen konutunu boşaltmayanların kollukça tahliyesine, il ve ilçelerde Belediye Başkanlıklarınca sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların uyarılması yönünde sık sık anons yapılması kararlaştırıldı.

BAKANLIKTAN 'KIRMIZI KOD' AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Batı ve Orta Karadeniz’deki vatandaşlarımız bu geceden itibaren ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı. Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak, Düzce. Bu illerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘kırmızı’ kodla uyarıyor" açıklamasını yaptı.

Bartın ve Zonguldak'ta sel alarmı: Hamile ve engelli kamu çalışanlarına idari izin verildi - Resim : 2

METEOROLOJİ'DEN KARADENİZ İÇİN UYARI ÜSTÜNE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Denizli ve Aydın'ın iç kesimleri ile sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Balıkesir’in batısı, İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Rize çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Bartın ve Zonguldak'ta sel alarmı: Hamile ve engelli kamu çalışanlarına idari izin verildi ile ilgili etiketler Sel (Doğa olayı) bartun idari izin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.