Bartın'da 153 kişilik ekip, 84 yaşındaki Arife Ünal'ı arıyor

Bartın'da yaşanan sel felaketinde kaybolan 84 yaşındaki Arife Ünal'ı arama çalışmaları 153 kişilik ekiple sürüyor. Gazetecilere açıklamada bulunan Bartın Valisi Sinan Güner, tüm aramalara rağmen henüz Arife Ünal'a ulaşılamadığını açıkladı. Vali Güner, "Sonuca ulaşana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde yaşanan selde kaybolan 84 yaşındaki Arife Ünal'ı arama çalışmaları dördüncü gününde de sürüyor. Ancak halen daha Arife Ünal'a ulaşılamadı. Bartın Valisi Sinan Güner de bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Arife Ünal'ı arama çalışmalarının 153 kişiyle sürerken Bartın Valisi Sinan Güner sonuca ulaşana kadar çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

"SU SEVİYESİNİN YÜKSEK OLMASI ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Jandarma, AFAD, dalgıçların bölgede arama yaptığını anlatan Vali Güner, "Genel bir değerlendirme yapacak olursak öncelikle meteorolojik tahminlerle başladık. Bundan sonraki birkaç günde inşallah yağmur görünmüyor. Bu bizim işimizi biraz hafifletti. Zira su seviyesinin yüksek seyretmesi bizim çalışmalarımızı olumsuz etkileyeceği hepimizin malumudur. Temel çalışma gruplarından birinin yürütüldüğü yerdeyiz. Bu köyde bir teyzemiz sele kapılmıştı. Bu arama kurtarma faaliyetleri 100 kişiye yakın her uzmanlık biriminden dalgıç, balık adam, jandarma arama kurtarma timlerinden ve AFAD'dan oluşan bir ekip var. Maalesef şu ana kadar bulamadık. Zaten sonuna da geldik. Burası son tarafı. Burada bir takım kazılar yapılıyor. Biriken malzemelerin altında bir şeyler kalmış olabilir mi şekliyle kadavra köpeklerinin gösterdiği yerler var. Ancak başka bir canlı veya daha evvelki şeyler de olabilir. Bunlara bağlı olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Sonuca ulaşana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gelen ekiplerimiz çalışmaları sonuna kadar devam edecek" dedi.

 

Bartın'da 153 kişilik ekip, 84 yaşındaki Arife Ünal'ı arıyor ile ilgili etiketler Bartın Sel (Doğa olayı) kayıp

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.