Baro başkanlarıyla polis arasında arbede! Gül'den açıklama

Başlatıkları 'Savunma Yürüyüşü' kapsamında bugün Ankara'ya ulaşan baro başkanları ile polis arasında kent girişinde arbede yaşandı. Ankara girişinde baro başkanlarının polis barikatı önünde bekleyişi sürüyor. Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "Henüz teklif yok, hangi maddeye karşı çıkıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Baro başkanlarının 19 Haziran'da bulundukları ilden başlattıkları 'Savunma Yürüyüşü' bugün Ankara'da sona erecek. Yürüyüş kapsamında Ankara'ya ulaşan bazı baro başkanları ile kent girişinde arbede yaşandığı öğrenildi.

Van Barosu Başkan Yardımcı Hamza Çiftçi ve ÇHD Ankara Şubesi alandan yaptıkları canlı yayınla polis ve baro başkanları arasında geçen tartışmayı aktardı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldığı canlı yayın programında; baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin "Henüz teklif yok, hangi maddeye karşı çıkıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.


Gül, Kanal 24'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Baroların yapısıyla ilgili gerçekleştirilmesi planlanan idari değişiklikler ve bazı baro başkanlarının yaptığı yürüyüşün" sorulduğu Gül, barolarla her zaman "açık kapı diyaloğu" yürüttüklerini, baro başkanlarını dinlediklerini söyledi.

Buradaki temel yaklaşımlarının, baroların daha çoğulcu ve katılımcı bir yapıya kavuşması olduğunu dile getiren Gül, savunmanın, yargının temel unsuru olduğunun altını çizdi.

"BÖYLE BİR ÇALIŞMAYA ASLA DESTEK VERMEYİZ"

Gül, avukatlık mesleğini daha ileri götürecek, mesleğin kazanımlarını daha da artıracak bir çalışma yapmak istediklerini vurgulayarak, "Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar." dedi.

Şu anda AK Parti'nin kamuoyuna açıkladığı bir taslağın olmadığını belirten Gül, tüm görüşleri dinlediklerini, gruplarının, tüm bu önerilere bakarak bir taslak ortaya çıkaracağını kaydetti.

Bakan Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanlarıyla her zaman irtibat halinde olduklarını aktararak, "Diyalog kapıları açık. Bizim için avukat, hakim, savcı, vatandaş olsun temel payda hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğüne dair her türlü görüş, öneri bizim için değerlidir." diye konuştu.

"ORTAYA ÇIKAN HANGİ ŞEYE KARŞISINIZ"

Yürüyüş yapan baro başkanlarına "Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok." diye seslenen Gül, teklif ortaya çıktıktan sonra herkesin eleştiri ve öneri yapabileceğine işaret etti.

Baro başkanlarıyla polis arasında arbede! Gül'den açıklama ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül baro baro başkanları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.