Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki!

Ankara girişinde baro başkanlarının dünden bu yana bekleyişi sona erdi. Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonucunda avukatlar, 200 metrelik yürüyüşün ardından Anıtkabir’e gideceklerini duyurmuştu. Baro başkanları Ankara'ya yürüyerek girip, araçlarla Anıtkabir'e götürüldü. Öte yandan alana gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ise baro başkanları sırtını dönerek protesto etti. Ziyaretin ardından baro başkanları toplu olarak fotoğraf çektirdi. İşte tüm detaylar...

Baro başkanlarının Baroların yapısıyla ilgili yapılması planlanan yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü dün Ankara girişinde engellenmişti.

Polis barikatlarla 56 baro başkanının kente girişine engel olurken, dün sabahtan bu yana baro başkanlarının bekleyişi sürdü.

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki!

DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Gece boyunca yağmur altında bekleyen avukatların çevresine bugün sabah polis bariyerleri ve çok sayıda otobüsün konulduğu görüldü.

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 2

AKŞENER VE YAVAŞ'TAN BARO BAŞKANLARINA ZİYARET

Alandan çıkan avukatların tekrar alana girişine izin verilmediği öğrenilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'ya girişi engellenen ve polis ablukasında bekleyişi süren başkanları ziyarete gitti.

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 3

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Meclis'te yaptığı grup toplantısının ardından, Ankara'ya girişi engellenen baro başkanlarını ziyarete gitti. Alanda baro başkanlarıyla görüşen Akşener, desteklerini belirtti.

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 4

 METİN FEYZİOĞLU'NA PROTESTO

Öte yandan alana gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu baro başkanları sırtını dönerek protesto etti.

 

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 5

FEYZİOĞLU: İÇİŞLERİ BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM

Burada kısa bir açıklama yapan Metin Feyzioğlu "Biraz önce İçişleri Bakanımız ile de görüştüm, bu çözülecek. Bir bardak suda fırtına koparmak yerine, insanlar demokratik haklarını kullansınlar" ifadelerini kullandı.

"24 SAATTİR UYUMUYORUM"

Feyzioğlu, “Biz programın Anıtkabir kısmına katılmak için beklerken, baro başkanlarının Ankara girişine izin verilmediği haberi geldi. Saygı duruşunda bulunmadan geri dönmek istemedik” dedi. Feyzioğlu, baro başkanları savunma için direnirken kendisinin alanda olmamasına ilişkin eleştirilere ise, “Ben de bakanlıklarda çalıştım. 24 saattir uyumuyorum. Bu izni kavgasız, gürültüsüz çözülmesi için uğraşıyorum” diye konuştu..

SON DAKİKA... İZİN VERİLDİ

Son dakika... Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonucunda avukatlar, 200 metrelik yürüyüşün ardından Anıtkabir’e gideceklerini duyurdu. Baro başkanlarının “Bunların sebebi sensin” sözleriyle protesto ettiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmayacak.

ANITKABİR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ

Baro başkanlarına verilen iznin ardından Anıtkabir'e beklenen ziyaret gerçekleşti. Barolar Aslanlı Yol'dan yürüyerek, toplu olarak fotoğrak çektirdi.

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 6

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! - Resim : 7

Baro başkanları Anıtkabir'de! Feyzioğlu'na şok tepki! ile ilgili etiketler Metin Feyzioğlu baro Ankara baro başkanları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.