Barlas'tan "Bu CHP ile Türkiye Irak ve Suriye'ye döner" uyarısı

Mehmet Barlas: HDP ile PKK ilişkisinin kanıtlanması için ille de bir PKK'lı ile bir HDP milletvekilinin aşk yaşamaları mı şarttır?

ABD ve AB'den terör örgütlerine verilen destek Türkiye'nin sabrını taşırıyor.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 3 askerin şehit olduğu Akçakale saldırısından sonra Akar, “Sınırlarımızın ötesinde planlı yapılan bu saldırılar tahammül sınırımızı zorlar hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Akar "cezalandırma" operasyonlarının başladığını belirterek 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini de duyurdu.

Konunun siyasi boyutunu ise Sabah Başyazarı Mehmet Barlas masaya yatırdı. SuperHaber'in yayımladığı HDP'li Semra Özel fotoğraflarına değinen Barlas, "HDP ile PKK ilişkisinin kanıtlanması için ille de bir PKK'lı ile bir HDP milletvekilinin aşk yaşamaları mı şarttır?" diye sordu.

Barlas, CHP'nin bu konudaki tutumunu da eleştirerek; "Temel ilkeleri bulunan ve cumhuriyetin kurucusu gibi bir unvana sahip olan CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür. Bilemiyorum, bütün bu işlerin üstesinden nasıl geleceğiz? Çünkü komşumuz Irak, Suriye ve bölgemizin önemli ülkeleri Mısır, Libya bu tür sorunları çözemedikleri için şimdi ne haldeler?" diye yazdı.

Sabah Başyazarı Mehmet Barlas "İşin tadı kaçıyor" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Türk demokrasisinin en büyük tehdidi olan yasadışılığın temsil hakkına kavuşması artık mutlaka ele alınmalıdır.

Aylardır yıllardır tartışılıyor, en son Amerika'nın PYD üzerinden PKK'ya milyonlarca dolarlık destek vermesi, bardağı taşıran damlalardan sadece bir tanesidir.

Bunun gibi Türkiye'de toplumsal kargaşanın mimarlığını yapıp yurtdışına kaçanların o ülkelerde makbul kişiler olarak ağırlanmaları da Türkiye'nin sinir çizgilerini zorlamaktadır.

YALANCI DOST VE İTTİFAKLAR

Bugün hâlâ bazı gerçekler sanki öyle değilmiş gibi kafaları karıştırmaktadır.

Örneğin, HDP ile PKK ilişkisinin kanıtlanması için ille de bir PKK'lı ile bir HDP milletvekilinin aşk yaşamaları mı şarttır?

Bunun gibi Fetullah Gülen adı verilen kanun kaçağının ille de Amerika tarafından desteklenmesi ve bunu da kabullenmemiz uluslararası ilişkiler açısından şart mıdır?

Artık sabır çizgilerimiz zorlanmaya başladı.

Dost ve müttefik olarak kabullendiğimiz ülkelerin Türkiye'yi hedef alan teröre verdikleri destek; dostluk ve ittifak gibi kavramları altüst etti.

ARTIK BEKLEMEMELİYİZ

Çok önemli bir nokta da muhalefet partilerinin ve özellikle CHP'nin bütün bu kural dışılıkları benimsemiş olmasıdır.

Görevdeyken yönettiği SSK'nın iflasına sebep olan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de CHP'nin yönetiminde aynı başarısızlığı sergiliyor.

Temel ilkeleri bulunan ve cumhuriyetin kurucusu gibi bir unvana sahip olan CHP, sadece sokak gösterilerinin arkasındaki örgüttür.

Bilemiyorum, bütün bu işlerin üstesinden nasıl geleceğiz?

Çünkü komşumuz Irak, Suriye ve bölgemizin önemli ülkeleri Mısır, Libya bu tür sorunları çözemedikleri için şimdi ne haldeler?

Biz Türkiye olarak artık beklememeliyiz."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Barlas'tan "Bu CHP ile Türkiye Irak ve Suriye'ye döner" uyarısı ile ilgili etiketler PKK CHP HDP Mehmet Barlas köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.