Barlar ne zaman açılacak? Gece kulüpleri ve diskotekler kapalı mı?

Barlar ne zaman açılacak? Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını Türkiye'de de görüldü. Sağlık açısından tedbirler artırılırken, bazı mekanlarında geçici süreliğine kapatılması ön görüldü. Birçok kişi barların ne zaman açılacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Barlar ne zaman açılacak? Gece kulüpleri ve diskotekler kapalı mı? Detaylar haberimizde..

Barlar ne zaman açılacak? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs Türkiye'de de görüldü. Önemler devlet tarafından artırıldı. Okullar geçici bir süreliğine tatil edildi. Önemler alınmaya devam edilirken birçok eğlence mekanı da salgının yayılmasını engellemek ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı sebebi ile geçici bir süreliğine kapatıldı. Peki, Barlar ne zaman açılacak? Gece kulüpleri ve distoktekler kapalı mı? Detaylar haberimizde...

konser ile ilgili görsel sonucu

BARLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Barlar'ın ne zaman açılacağına dair henüz bir bilgi yoktur. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen koronavirüs tedbirleri genelgesi kapsamında pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri bu sabah 10:00'dan itibaren geçici olarak kapatılacak ve faaliyetleri durdurulacak. İçişleri Bakanlığı, 81 İl valiliğine 'koronavirüs tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile koronavirüs salgının Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı. Genelgede; koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin bu sabah saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.

Uygulamaya takip zorunluluğu
Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali ve kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

 

Barlar ne zaman açılacak? Gece kulüpleri ve diskotekler kapalı mı? ile ilgili etiketler Konser Koronavirüs Korona Bar gece kulübü 2020 salgın karonavirüs pavyon disko
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.