Barış süreci için Sudanlı liderlerin ayaklarını öptü!

Papa Françesko, önceki gün Vatikan’da Güney Sudanlı liderleri sorunlu barış sürecine sahip çıkmaya cesaretlendirmek için eğilip ayaklarını öptü.

Hristiyanların çoğunlukta olduğu Güney Sudan, yıllarca savaşın ardından 2011’de Sudan’dan bağımsızlığını kazanmıştı. Ancak sonrasında ülke 2013 yılına kadar iç savaş yaşamış, 400 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Barış süreci için Sudanlı liderlerin ayaklarını öptü!

İşte iç savaş sonrasında imzalanan barış anlaşmasının öngördüğü geçiş süreci gelecek ay sona erecek. Öncesinde Vatikan eski savaşan tarafları Roma’ya 24 saatlik inziva ve duaya davet etti. Sonrasında Papa, G. Devlet Başkanı Salva Kiir ve muhalefet lideri Riek Machar’ı barışa teşvik etmek için ayaklarını öptü. Papa, Paskalya’da sembolik olarak 8 mahkûmun ayağını yıkıyor, ancak ilk kez siyasi bir jest olarak ayak öpüyor.

Barış süreci için Sudanlı liderlerin ayaklarını öptü! ile ilgili etiketler Papa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.