Barış Pınarı Harekatı'nda iki önemli gelişme!

Türkiye aylardır hazırlıklarını sürdürdüğü ve Suriye'de PKK hedeflerini ortadan kaldırmak ve güvenli bölgeler oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik planladığı harekatı dün resmen başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı Twitter hesabından; "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" sözleriyle duyurdu.

Erdoğan'ın talimatı ile terör hedefleri bombardıman altına alınırken, Türk ordusunun sınır ötesine intikali de aşama aşama gerçekleştirilmeye başlandı.

TSK, Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunu kontrol altına aldı. Ayrıca TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini de ele geçirdi.

FIRAT'IN BATISINDA DA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Diğer yandan Türkiye ve dünya kamuoyunda gözler Barış Pınarı Harekatı ile Fırat'ın doğusuna çevrilmişken, Fırat'ın batısında da çok önemli gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Fırat'ın batısındaki Münbiç bölgesinde bir tugayın sınırda teyakkuz halinde hazır bekletildiği öğrenildi.

KAHRAMAN TÜRK POLİSİNE "HAZIR OLUN" TALİMATI

Bir başka önemli gelişme ise sınırların içinde, Türk Polis Teşkilatı ile ilgili olarak yaşandı.

SuperHaber'e açıklama yapan güvenlik kaynakları, Afrin'de daha önce Zeytin Dalı Harekatı'nda büyük başarılara imza atan Polis Özel Harekat birimlerine kritik bir bir emir verildiği bilgisini paylaştı.

Buna göre, Türkiye genelindeki Özel Harekat Polislerine harekata katılmak için emir beklemeleri ve buna yönelik özel hazırlık yapmaları talimatı verildi. / SuperHaber

Barış Pınarı Harekatı'nda iki önemli gelişme! ile ilgili etiketler Suriye SuperHaber polis Barış Pınarı Harekatı Münbiç özel harekat polisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.