Barış Pınarı Harekatı'nda ABD mayınları böyle imha edildi!

Mehmetçik, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı kapsamında sürdürdüğü operasyonlarda 75 adet Claymore tipi mayını imha etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Barış Pınarı bölgesinde arama-tarama faaliyetlerine devam eden Komandolarımız PKK/YPG’li teröristlerce hazırlanan 75 adet Claymore tipi el yapımı mayın tespit etti. Mayınlar METİ tarafından kontrollü şekilde imha edildi.'' ifadelerine yer verdi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ABD mayınları böyle imha edildi!

Barış Pınarı Harekatı'nda ABD mayınları böyle imha edildi! - Resim : 2

CLAYMORE TİPİ MAYIN NEDİR?

M18 Claymore, Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımı için geliştirilen anti personel mayınıdır. 1960'tan beri kullanımdadır. Vietnam Savaşı, Rodezya İç Savaşı, Kamboçya İç Savaşı, Sovyetler Birliği'nin Afganistan'a müdahalesi, Körfez Savaşı, Bosna Savaşı, Afganistan Savaşı (2001-14), Irak Savaşı'nda kullanılmıştır.

Anti-personel mayını kara mayını sınıfı içerisinde tanksavar mayınları gibi taşıtlara karşı kullanılan türün dışındaki insan hedeflerine karşı geliştirilmiş bir mayın türüdür.

Mayınlar patlayıcılı veya parça etkili mayınlar olarak sınıflandırılır. Parça tesirli mayınlar günümüzde genellikle sıçrayan mayın olarak adlandırılmaktadır.

1996 yılında Birleşmiş Milletler kararlarıyla başlatılan ve 1997 yılında Oslo’da hazırlanıp Ottawa’da imzaya açılması nedeniyle 1997 Ottawa Antlaşması olarak anılan girişimle mayınlara karşı ciddi bir hareket başlatıldı. Böylece, 21 ülke depolarını tamamen ortadan kaldırdı, 37 milyon mayın etkisizleştirildi. Bu antlaşmaya ABD, Çin, İsrail, Hindistan gibi bazı ülkeler katılmadı. Katılmayan bu ülkelerin depolarında toplam 250 milyon adet mayın olduğu tahmin ediliyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda ABD mayınları böyle imha edildi! - Resim : 3

KULLANIMI

Anti-personel mayınları da genellikle tanksavar mayınları gibi savunma amaçlı olarak sınır veya önemli yerleri korumak için "mayın tarlaları" biçiminde döşenmektedir. Tanksavar mayınlarından pek bir farkları olmamakla beraber daha küçük yapılarından ötürü çok kolaylıkla yerleştirilebilmektedir.Bunun yanında helikopter ve savaş uçaklarından salkım bomba düzenekleri ayrıca piyade topçu bombardımanı ile çok uzak veya yüksekten istenilen bölgelere döşenebilir.

Bunların haricinde anti-personel mayınları aşağıdaki özel amaçlar içinde kullanılır:

Baskın amaçlı saldırılarda
Geçici kampların korunması
Takipten kurtulmak (örneğin M86 Pursuit Deterrent Munition)
Sahip olunan ekipmanların mayın yardımıyla bubi tuzağı düzenekleri ile korunması.
Diğer mayınların temizlenmesi önlemek için bubi tuzağı düzeneklerinde

Barış Pınarı Harekatı'nda ABD mayınları böyle imha edildi! ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı bomba Barış Pınarı Harekatı mayın
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.