Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı?

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, sosyal medyadan parti çalışmalarında kullandığını belirtiği aracın tekerine ait olduğunu belirttiği bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta iki bijonunun olmadığı görülürken Atay paylaşımında 5 bijonunun da gevşetildiğini ileri sürdü. Hatay Valiliği ise iddia üzerine bir açıklama yaptı. Kolluk kuvvetlerine iddiaya ilişkin herhangi bir başvuru olmadığının belirtildiği açıklamada, konunun her yönüyle araştırıldığı ifade edildi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu sosyal medya hesabından sabotaj imalı bir paylaşım yaptı.

"Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!" diyen Atay iddiasına kanıt olarak da iki bijonu sökülmüş bir araç tekerinin fotoğrafını mesajına ekledi.

Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı?

Ancak ne Atay'ın ne de TİP'in bu sabotaj iddiasıyla ilgili emniyete ya da yargıya başvurusunun olmadığı ortaya çıktı. 

Hatay Valiliği Atay'ın iddiası ile ilgili bir açıklama yaptı. İddiaya ilişkin valiliğe ya da kolluk kuvvetlerine herhangi bir başvuru olmadığının altının çizildiği açıklamada, "Konu, kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır" denildi. 

İşte Valilikten iddiaya ilişkin yapılan açıklama:

"Bugün sosyal medya hesabı üzerinden Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, 'Antakya'da ve bölgede kullanmış oldukları aracın 2 bijonunun yerinden çıktığı, 5 bijonunun da gevşetildiği' yönünde bir paylaşımda bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak ne Valiliğimize ne de kolluk kuvvetlerimize bu yönde herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır. Olayın sosyal medya hesapları üzerinden öğrenilmesinin ardından ilgililerle yapılan telefon görüşmesinde ise konuyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen konu, kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır."

Bu gelişme üzerine barış atay sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaparak bugün konuya ilişkin emniyete ifade vermeye gideceğini söyledi. 

Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı? - Resim : 2

Valilik açıklamasında görülen bir diğer ayrıntı ise sosyal medyadaki iddia üzerine Atay ve TİP'teki yetkililerin arandığı ancak şikayetçi olmadıklarını bildirdikleri idi.

Oysa yetkililere şikayetçi olmayacaklarını ifadene eden TİP ve Atay sosyal medya hesabından olayı sabotaj olarak nitelendirerek "TİP hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez" diyor. 

Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı? - Resim : 3

TİP'in paylaştığı yazılı açıklamada ise Valilik ve Emniyet görevlileri ile teknik personelinin yaptığı inceleme ile ilgili aracın takla atmasının hedeflendiğini belirttikleri ifade edildiği görüldü.

Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı? - Resim : 4

 

 

Barış Atay'a sabotaj mı yapıldı? ile ilgili etiketler Barış Atay hatay valiliği sabotaj tekerlek tıp türkiye işçi partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.