Barış Alper Yılmaz'dan Galatasaray'a 5 yıllık imza

Galatasaray, TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü'nde forma giyen 21 yaşındaki kanat oyuncusu Barış Alper Yılmaz ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüp ile sözleşme imzalayan Barış Alper Yılmaz, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, Barış Alper Yılmaz transferini açıkladı. Geçen sezon TFF 1. Lig'de Keçiörengücü formasıyla 34 maçta 8 gol, 5 asistlik performans sergileyen 21 yaşındaki kanat oyuncusu, Sarı-Kırmızılı takıma 5 yıllık imza attı. Galatasaray bu transfer için başkent ekibine 2.5 milyon euro bonservis ödeyecek.

Galatasaray'dan yapılan KAP bildirimde "Kulübümüz, profesyonel futbolcu Barış Alper Yılmaz ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Barış Alper Yılmaz’a kulübümüze hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında kendisine başarılı bir kariyer diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Burak Elmas'ı başkan seçen, teknik direktör Fatih Terim'le devam kararı alan Galatasaray bu yaz ilk 3 transferinin yerli oyunculardan yaptı. Cim Bom daha önce de Göztepe'nin milli stoperi Alparslan Aslan ile Kasımpaşa'nın başarılı orta saha oyuncusu Aytaç Kara'yı kadrosuna katmıştı.

HER FUTBOLCUNUN HAYALİDİR

İmzanın ardından GS TV'ye konuşan genç futbolcu, "Galatasaray her futbolcunun hayalidir. Ben de bu hayalimi gerçekleştireceğim için çok mutluyum. Burada olmamı sağlayan başta Fatih Terim hocam, başkanımız Burak Elmas, kulüp yöneticilerimiz ve taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Taraftarlarımızın önünde şanlı formayı giyeceğim için sabırsızlanıyorum, çok heyecanlıyım. Gerçekten çok büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. İnşallah hayırlısı olur benim için" dedi. 

HASAN ŞAŞ'A BENZETİLİYOR

Galatasaray'ın yeni yıldız adayı, Hasan Şaş'a benzetiliyor. Sarı-Kırmızılı takımın unutulmaz kanat oyuncularından Hasan Şaş da 21 yaşında Ankaragücü'nden Fatih Terim'in özel isteğiyle transfer edilmiş ve efsaneye dönüşmüştü. Galatasaray kulübü yeni futbolcusunu şu sözlerle tanıttı:

Barış Alper Yılmaz'dan Galatasaray'a 5 yıllık imza - Resim : 2

"2000 yılında Rize’de dünyaya gelen Barış Alper Yılmaz, futbola 2011 yılında doğduğu şehrin takımlarından Rize Özel İdare Spor'da başladı. 2017 yılına kadar burada forma giyen Yılmaz, 2017-2018 sezonunda Ankara Demirspor transfer olarak profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

Ankara Demirspor'da geçirdiği 3 sezonda 43 resmi maça çıkan genç oyuncu, 2020/2021 sezonunun başında ise Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'de 34 maça çıkan Yılmaz, 8 gol atıp 5 de asist yaptı.

Profesyonel kulüp kariyerinde çıktığı 79 maçta 9 gol ve 5 asistle skora katkı sağlayan 21 yaşındaki kanat oyuncusu, Türkiye U21 formasını ise 3 kez giydi. Yılmaz, Hırvatistan ile oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlı formayla ilk golünü kaydetti.

Barış Alper Yılmaz’a kulübümüze hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında kendisine başarılı bir kariyer diliyoruz."

Barış Alper Yılmaz'dan Galatasaray'a 5 yıllık imza ile ilgili etiketler Galatasaray Barış Alper Yılmaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.