Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ı tura taşıdı... Fatih Terim'den genç oyuncuya övgüler

Galatasaray taraftarının yeni gözdesi Barış Alper Yılmaz... Keçiörengücü'nden transfer edilen 21 yaşındaki forvet Randers maçının 2. yarısında oyuna girip oynadığı futbolla büyüledi. Fatih Terim genç oyuncusu için maçın ardından övgü dolu ifadeler kullandı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Danimarka'nın Randers takımını eleyerek adını gruplara yazdırdı. İlk maçta rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Sarı-Kırmızılılar, Kasımpaşa'da oynanan rövanşta ilk yarıyı 0-1 geride tamamladı.

Cim Bom 2. yarıda geri dönmeyi başardı. Bu yaz Keçiörengücü'nden transfer edilen Barış Alper Yılmaz'ın 2. yarıda oyuna girip gösterdiği performans taraftarı ve Fatih Terim'i mest etti.

"PSV MAÇINDA KAFAMIZA YAZDIK"

21 yaşındaki forveti 1.5 milyon euro bonservisle transfer eden Galatasaray, bu maçtaki performansıyla futbolcunun maliyetini çıkardı bile... Maçtan sonra sosyal medyada en çok konuşulan isimi Barış oldu. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise oyuncusundan özgüvyle bahsederken, "Genç oyuncular için zamanlama çok önemli. Çünkü tümüyle kaybedebilirsiniz. Barış Alper Yılmaz'ı ben ilk PSV maçına koydum. Keçiörengücü'nden sonra ilk maçı PSV! Bir iki güzel hareketini kafamıza yazdık. Isındıkça daha iyi olacak. Barış ve Barış gibileri umarım kazanmaya devam ederiz. Biz sadece bildiklerimizi öğretiyoruz. Gerisi onların işi..." ifadelerini kullandı.

Turdan çok oynadıkları futbolun üzerinde duran Terim, "Bu maçtan kazancımız tudan ziyade oynadığımız pozitif futbol. Seyredene zevk veren bir maç oldu ki 3 gün önce sıcakta bir maç daha oynamıştık. 8-10 gol pozisyonu bulduk, sadece 2. yarı!" dedi.

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ı tura taşıdı... Fatih Terim'den genç oyuncuya övgüler

VAN AANHOLT'TAN MÜTHİŞ GOL

Beraberlik golü Hollandalı sol bek Patrick van Aanholt’tan geldi. Maçın 48. dakikasında ceza yayındaki Ryan Babel’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan 30 yaşındaki futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu transfer döneminde takıma katılan Hollandalı böylece sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu maçtan sonra yayıncı kuruluşa şunları söyledi: "Kendi öz eleştirimi yapmalıyım, ilk yarı Premier Lig'de alıştığımız Patrick yoktu. İkinci yarı Premier Lig'deki Patrick geldi. Bindirmeleri yaptım, golü attım. İkinci golü de atabilirdim. Önemli olan gruplara kalmaktık, bunu da başardık."

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ı tura taşıdı... Fatih Terim'den genç oyuncuya övgüler - Resim : 2

GALATASARAY 4. KEZ GRUPLARDA

Galatasaray, 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarından sonra 4. kez UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı.

Aslan, UEFA Avrupa Ligi’nde statü değişikliği yapılıp, grup maçları oynanmaya başladıktan sonra ilk kez 2007-2008 sezonunda gruplarda mücadele etti. Sarı-kırmızılılar 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında da gruplara kalmasından sonra bu sezon 4. kez gruplarda yer alacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak organizasyonla belli olacak.

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ı tura taşıdı... Fatih Terim'den genç oyuncuya övgüler ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim UEFA Avrupa Ligi Barış Alper Yılmaz Patrick Van Aanholt Randers
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.