Bardakçı’dan Taşpınar’a sert sözler: Akıl zaafı var

İstanbul’da bir otelin mescidinde müstehcen giysilerle ahlaksız pozlar vererek tepkileri üzerinde toplayan Taşpınar’a yüklenen tarihçi Bardakçı, “Bunu sosyal medyaya, Instagram hesabına koyduğu vakit ortada bir akıl zaafı, anlayış noksanlığı ve çatlaklık vardır açıkçası.” ifadelerini kullandı.

Tarihçi Murat Bardakçı, İstanbul’da bir otele ait olduğu ifade edilen mescitte müstehcen kıyafetler giyerek ahlaksız pozlar veren tasarımcı Eda Taşpınar’a sert eleştirilerde bulundu.

Sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ağır eleştiriler alan Taşpınar’a tepki gösteren Bardakçı, katıldığı HaberTürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

"ORTADA BİR AKIL ZAAFI VAR"

"Eda Hanım bugün savcılıkta ifade vermiş. Bence yanlış çünkü bu yaptığı iş adli soruşturma konusu olmamalı. Bu tıbbi soruşturma konusu olmalı." diyen Bardakçı, "Bir insan cami olduğu her bakımdan belli olan bir mekana girecek, oraya sandalyesi gelecek, transparan elbisesini giyinecek. Bu işi yaptı diyelim. Bunu sosyal medyaya, Instagram hesabına koyduğu vakit ortada bir akıl zaafı, anlayış noksanlığı ve çatlaklık vardır açıkçası." ifadelerini kullandı.

"AKLI BAŞINDA BİR İNSAN BUNU NASIL YAPAR?"

Bunun adli soruşturma değil, tıbbi ve psikiyatrik bir soruşturma olması gerektiğini belirten Bardakçı, "Aklı başında bir insan bu işi nasıl yapar? Bu şöhret merakı nedir? 3-5 beğeni alacağım diye böyle bir şey yapmak akılla alakalı bir şey değil." diye konuştu.

İFADE VERDİ

Camide müstehcen poz vererek dini değerleri hiçe sayan Eda Taşpınar, hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ifade verdi. Taşpınar ifadesinde "Oranın ibadethane olduğunu düşünmemiştim" dedi.

Bardakçı’dan Taşpınar’a sert sözler: Akıl zaafı var ile ilgili etiketler Eda Taşpınar Murat Bardakçı cami
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.